Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βεργίνα – Ηλίας Πλιόγκας: “Η επιτυχία της Ημαθίας είναι οι πολίτες της - Ύψιστη προτεραιότητά μας η προστασία της Δημόσιας Υγείας” - Ασθενοφόρο στους Βασιλικούς Τάφους την τουριστική περίοδο (βίντεο)

 

Στα πλαίσια ενίσχυσης παροχών και κάλυψης των υγειονομικών αναγκών κατά την τουριστική περίοδο, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας στελέχωσε το Περιφερειακό Ιατρείο Βεργίνας με ειδικό ιατρό.

Παράλληλα, στην είσοδο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, τοποθετήθηκε πλήρες εξοπλισμένο ασθενοφόρο με πλήρωμα από το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας). 

Το ασθενοφόρο, θα βρίσκεται στον Αρχαιολογικό Χώρο τις ημέρες αιχμής της τουριστικής περιόδου, Σάββατο και Κυριακή, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που ενδεχομένως προκύψουν, είτε για τους τουρίστες είτε για τους κατοίκους.

Το πρωί του Σαββάτου (20/6) στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου, παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βεργίνας Αντώνη Ζησιόπουλο.

Ο κ. Πλιόγκας στις δηλώσεις του ανέφερε πως ύψιστη προτεραιότητα του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και του προσωπικού, είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, της υγειονομικής κάλυψης και η ασφάλεια των πολιτών. Και για το λόγο αυτό, προκειμένου να είναι διαθέσιμο το ΕΚΑΒ και για άλλα περιστατικά, τοποθετείται ασθενοφόρο με πλήρη εξοπλισμό στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Σημείωσε επίσης πως στελεχώνεται με ειδικό ιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο της Βεργίνας, τονίζοντας τη διάθεση απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως καρδιογράφο και απινιδωτή.

Όσον αφορά τον Covid-19 στην Ημαθία, ο κ. Πλιόγκας είπε χαρακτηριστικά πως “Η επιτυχία της Ημαθίας είναι οι πολίτες της”, αναγνωρίζοντας πως εφαρμόστηκαν τα μέτρα, επικράτησε πειθαρχία, συνέπεια και σοβαρότητα.

Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας, Ηλία Πλιόγκα, πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Παθολογικού Τομέα Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο οποίος παρουσίασε και τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Δήμητρα Πραντσίδου, η Προϊσταμένη του Χειρουργικού Τομέα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Καραλη Νεκταρία, η Νοσηλεύτρια Ευμορφία Τσαγκαλίδου και ο Οδηγός του Ασθενοφόρου, Αντώνης Μαργαριτόπουλος. 

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βεργίνα - Μόνιμο σθενοφόρο στον Αρχαιολογικό χώρο - Ηλίας Πλιόγκας 20/6/2020

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στο slider κάτω από τον τίτλο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ