Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια – Ανδρέας Λυκουρέντζος: “Η Ε.Ε. πρέπει να αναγνωρίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στις Μεσογειακές χώρες” – “Δεν νοείται ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ”

 

Με συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στην Ημαθία, Ανδρέα Λυκουρέντζου την Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην χρήση της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα, όπου θα γίνεται από τον αγρότη και τον εκτιμητή. “Με τη χρήση της τεχνολογίας και την αποτύπωση της εικόνας, μειώνονται οι αντιρρήσεις και ο χρόνος αποστολής των δεδομένων”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως γίνεται συζήτηση για το θέμα αλλαγής κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό νέοι κίνδυνοι, το οποίο, όπως είπε, το επιβάλλει η κλιματική αλλαγή. “Πρέπει να γίνει αλλαγή και να ενταχθούν νέοι κίνδυνοι. Νέοι κίνδυνοι σημαίνει νέοι πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των αποζημιώσεων. Κάτω από τις επικρατούσες συνθήκες και με δεδομένη την άρνησή μας να αυξήσουμε την ασφαλιστική εισφορά, αναμόρφωση του κανονισμού είναι αδύνατη. Επί πέντε χρόνια ακούγαμε ότι θα γίνει μια αναλογιστική μελέτη. Αναλογιστική μελέτη δεν έγινε. Υπήρχε μια πρόταση να για μια εταιρεία η οποία θα έκανε τον σχεδιασμό. Έχουμε αποταχθεί στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή για την εκπόνηση αυτής της μελέτης. Αλλά η μελέτη επειδή θα είναι μια καθαρά τεχνοκρατικού χαρακτήρα προσέγγιση, θα βγάλει δυο αναγνώσεις. Από τη μια μεριά θα βγάλει ποιοι κίνδυνοι πρέπει να ενταχθούν από την άλλη θα βγάλει ποιο θα είναι το κόστος ένταξης αυτών των κινδύνων στους αγρότες που ασφαλίζουν τις καλλιέργειές τους... 

Πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στις Μεσογειακές χώρες, αυτή τη μάχη δίνει ο Μάκης Βορίδης.” 

Όσον αφορά το θεμα της ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ, ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε πως “Η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ με την έννοια ότι ιδιωτικοποιούμε έναν δημόσιο φορέα δεν νοείται. Δεν νοείται ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει για πάντα ο ασφαλιστικός οργανισμός όπου οι αγρότες ασφαλίζουν τις καλλιέργειές τους. Συστήθηκε μια επιτροπή με απόφαση του Υπουργού, στην οποία συμμετείχαν τεχνοκράτες και από τον ιδιωτικό τομέα για να προτείνουν δικά τους ασφαλιστικά συμβόλαια και δικά τους ασφαλιστικά προϊόντα, στον χώρο της αγροτικής οικονομίας και παραγωγής. Καλοδεχούμενο θα ήταν το ενδιαφέρον τους αν ήταν συγκεκριμενοποιημένο. Διότι θα έπρεπε να ανταγωνιστούν τις παροχές του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες σε δικά τους προγράμματα. Τέτοιο ενδιαφέρον δεν υπάρχει. Το κόστος των αποζημιώσεων είναι αποτρεπτικό για να εκδηλώσει ένας ιδιωτικός φορέας το ενδιαφέρον.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ