Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια – Δημοτικό Συμβούλιο: «Εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω» (βίντεο όλη η συνεδρίαση)

 

Σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε περί το ένα 3ωρο, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, διά τηλεδιάσκεψης συζήτησε τα προ ημερήσιας διάταξης τεθέντα θέματα, ένα έκτακτο και τα 18 της ημερήσιας διάταξης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον «πρώτο πολίτη» να δηλώνει την αντίθεσή του στην προοπτική εγκατάστασης διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Πλάτανου. Όμως ο «πανηγυρικός» της ημέρας, στον οποίο η συμμετοχή είχε ποικιλία συναισθημάτων – αφορούσε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, του αποχετευτικό Βεργίνας – Παλατιτσίων.

Ο πρόεδρος του σώματος όχι μόνο δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, αντίθετα μόλις μετά βίας έδειξε να τη διαχειρίζεται, στα όρια των δακρύων.

Με μεσοδιαστήματα άλλων εκφάνσεων του πολιτικού επιπέδου της διαδικασίας, το θέμα επανήλθε με πανηγυρίζοντα τώρα τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ και με εξαιρετικής ποιότητας «χιούμορ», απευθυνόμενος προς τον κ. Γουλτίδη, στο πνεύμα του «νεοτσιφλικισμού».

Φυσικά ο κ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ δεν έδωσε καμιά απάντηση στο ερώτημα που ετέθη δημόσια σχετικά με την αναφορά του στο «δημοσιογραφικό πρωτόκολλο».

Αρκετές ώρες πριν την συνεδρίαση θέσαμε δημόσια, σε άρθρο, εξαιρετικά ευαίσθητα ζητήματα προς τον κ. πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ σε σχέση με τις απόψεις που διατύπωσε στο τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης με το – υποθετικό προς το παρόν ερώτημα – για περίπτωση που υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ΔΕΥΑΒ απασχόλησε τις δικαστικές αίθουσες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. 

Ερώτηση διατυπώσαμε, απάντηση δεν πήραμε, όπως άλλωστε περιμέναμε να μην πάρουμε. Οι απαντήσεις σε μη υπαγορευμένες ερωτήσεις είναι λίγο δύσκολες…

Κατά τα άλλα συνεχίστηκε η ίδια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σαν θέμα για επιθεώρηση, ασάφεια των ρόλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Η κ. Μπατσαρά πάντως, ως ύφος και ως περιεχόμενο, δείχνει ότι πιστεύει στην απόλυτη «ορθοδοξία» των πολιτικών της επιλογών και πλέον παρουσιάζει ιδιαίτερη «ευαισθησία» έναντι κάθε αναφοράς σε αυτές.

Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή – ελπίζουμε σύντομα – να αποσαφηνίσει αν είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης (όπως λέει ενίοτε) ‘η μέρος μιας αχαρτογράφητης «υπερπαραταξιακής» παράταξης υπό τον κ. δήμαρχο. Αυτή η ασάφεια έχει καταμπερδέψει πολύ κόσμο…

Βίντεο όλη συνεδρίαση. Με τις όχι και καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές, αλλά σίγουρα προέχει η πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση.

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο 01 προ ημερήσιας διάταξης 22/6/2020

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο 02 Τακτικά θέματα 22/6/2020

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν:

ΘΕΜΑ  1ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 407/2009 απόφασης του Δ.Σ., για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας στον πεζόδρομο του Εμπορικού Κέντρου
ΘΕΜΑ  2ο :  Έγκριση ή μη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
ΘΕΜΑ  3ο :  Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (7η) προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας, έτους 2020.
ΘΕΜΑ  4ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης Ο.Ε.Υ. Δήμου Βέροιας
ΘΕΜΑ  5ο :  Έγκριση ή μη α) συνέχισης συμμετοχής του Δήμου Βέροιας στο Δίκτυο ΟΤΑ για τη Βιώσιμη Κινητικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο με την ονομασία «CIVINET CY-EL» και β) εξουσιοδότησης του Δημάρχου
ΘΕΜΑ  6ο :  Έγκριση ή μη α) αποδοχής των όρων χρηματοδότησης και τήρησης των υποχρεώσεων της απόφασης ένταξης της πράξης «Βελτίωση αστικής κινητικότητας σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων» και β) εξουσιοδότησης του Δημάρχου
ΘΕΜΑ  7ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 737/2019 απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης α) υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης του Δήμου, στα πλαίσια της με αρ. πρωτ. 29878/18-4-2019 πρόσκλησης του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες», β) δέσμευσης του Δ.Σ. και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου
ΘΕΜΑ  8ο :  Έγκριση ή μη της μελέτης του έργου «Ανάπλαση χώρου πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι του Δήμου Βέροιας» 
ΘΕΜΑ  9ο :  Έγκριση ή μη α) υποβολής πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης «Διαμόρφωση χώρου πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας», β) δέσμευσης του Δ.Σ. για την κάλυψη από τον προϋπολογισμό του Δήμου της επιπλέον δαπάνης που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της πράξης και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου.
ΘΕΜΑ  10ο :  Έγκριση ή μη α) τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Βέροιας στην περιοχή μεταξύ των Ο.Τ. 117 και 118, β) τήρησης όλων των νόμιμων διατυπώσεων δημοσιότητας και γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου υπηρεσίας Δόμησης-Περιουσίας
ΘΕΜΑ  11ο :  Επί εισήγησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την αναστολή εκτέλεσης των υπ’ αριθ. 470 και 471/2015 αποφάσεως του Δ.Σ. 
ΘΕΜΑ  12ο :  Έγκριση ή μη παράτασης της μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του 10ου Νηπιαγωγείου Βέροιας
ΘΕΜΑ  13ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης-επικαιροποίησης της υπ’ αριθ. 719/2019 απόφασης του Δ.Σ. περί ορισμού α) δύο δημοτικών συμβούλων και β) εθελοντικών οργανώσεων και συγκρότηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας
ΘΕΜΑ  14ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 577/2019 απόφασης του Δ.Σ., για την αντικατάσταση μέλους της επιτροπής διαχείρισης Κοινωνικού Φαρμακείου
ΘΕΜΑ  15ο :  Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Διάνοιξη–διαμόρφωση κοινοτικού δρόμου στο Ο.Τ. 1 στην Κοινότητα Καστανιάς»
ΘΕΜΑ  16ο :  Ορισμός μελών και συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων Αγίας Βαρβάρας»
ΘΕΜΑ  17ο :  Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου παραλαβής της υπηρεσίας «Μεταφορά υπολείμματος ανακυκλώσιμων υλικών σε Χ.Υ.Τ.Α»
ΘΕΜΑ  18ο :  Έγκριση ή μη παροχής οικονομικού βοηθήματος σε οικονομικά αδύναμη δημότισσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ