Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Κουτσογιάννης σε Καρανικόλα: «Δυνάμεις οπισθοδρόμησης από την παράταξή σου τορπιλίζουν τη συνεργασία» - Συνέντευξη Τύπου (βίντεο) - Δελτίο Τύπου

Έντονο προβληματισμό για τη συνεργασία της παράταξης του Κοινού Τόπου στη διοίκηση του Δήμου Νάουσας εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Κουτσογιάννης σε νέα συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. «Η δημόσια πρόσκληση του Δημάρχου με την τοποθέτηση του τρεις εβδομάδες μετά είναι η μέρα με τη νύχτα», είπε και αναρωτήθηκε τι μεσολάβησε και υπάρχει τέτοια αλλαγή στάσης από την πλευρά του Δημάρχου και «πέρασε σε μία ακατανόητη οπισθοχώρηση από την δική του πρόταση».

Ο κ Κουτσογιάννης εξήγησε αυτήν την αλλαγή στάσης κάνοντας λόγο για «δυνάμεις οπισθοδρόμησης» που δρουν ενάντια στη βούληση του Δημάρχου με στόχο να τον απαξιώσουν και προτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι το καλό του Δήμου. «Ο Δήμαρχος απορρίπτει το μνημόνιο συνεργασίας ως κείμενο το οποίο τον έθετε σε καθεστώς ομηρείας για να καλύψει το πραγματικό καθεστώς ομηρείας στο οποίο έχει τεθεί από μέλη της παράταξης του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσογιάννης κάλεσε το Δήμαρχο να μη μείνει στην ιστορία ως το ατύχημα της ανωμαλίας που προκάλεσε το νομοθετικό τερατουργημα ο Κλεισθένης, αλλά να κινηθεί προς τα εμπρός θέτοντας στο περιθώριο το δηλητήριο που βρίσκεται μέσα στην παράταξη του. «Ήμασταν και είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των κοινωνικά αδυνάμων, την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας. Σε όλο αυτό υπάρχουν μόνο δυο προαπαιτούμενα. Η ειλικρίνεια και η σταθερότητα στις θετικές απόψεις. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μεγάλες αποφάσεις, σήμερα.», κατέληξε.

 

Νάουσα συνέντευξη τύπου Ν. Κουτσογιάννης 24/6/2020

 

Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020, παρατίθενται δυο έγγραφα, όπως εστάλησαν από την παράταξη του κ. Κουτσογιάννη "Κοινός Τόπος":

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» ΚΑΙ «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ»


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

από τα πρακτικά της με αριθμό 1/2020 κοινής συνεδρίασης της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και της Δημοτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ», η οποία έλαβε χώρα την 05/06/2020 και η οποία συγκλήθηκε με την υπ’ αριθμ. 01 πρόσκληση των επικεφαλής των ανωτέρω Δημοτικών Παρατάξεων.

 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης:

α. ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και εκλεχθείς Δήμαρχος  διαπίστωσε ότι από τα 11 μέλη της Δημοτικής Παράταξης ήταν:

 

Παρόντες     

1.  ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ    

2.  ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ    

3.  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    

4.  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    

5.  ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

6.  ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ

7.  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

8.  ΤΑΣΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

9.  ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

10. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

11. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΟΣ

 

β. ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» διαπίστωσε ότι από τα 12 μέλη της Δημοτικής Παράταξης ήταν:

 

Παρόντες                          

 1. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 2. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 3. ΖΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 4. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 5. ΔΑΓΓΑΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ

 6. ΔΟΛΔΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 7. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 8. ΛΟΓΔΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

 9. ΜΑΛΑΚΗ ΔΕΛΗΤΖΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

 10. ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 11. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 12. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑΤα πρακτικά τηρήθηκαν από τον κ. Τασιώνα Γεώργιο

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και εκλεχθείς Δήμαρχος έθεσε υπόψη των μελών τα κάτωθι:

1. Σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του Ν.4555/2018 και από την παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.4623/2019: «Δύο ή περισσότερες δημοτικές παρατάξεις μπορούν να συμπράττουν, εφόσον μια από αυτές είναι η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος. Το πρακτικό για τη σύμπραξη υποβάλλεται οποτεδήποτε εντός της θητείας της δημοτικής αρχής και δεν ανακαλείται, συνυπογράφεται δε τουλάχιστον από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε παράταξης που συμπράττει και κατατίθεται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Εάν δεν έχει εκλεγεί προεδρείο, το πρακτικό υποβάλλεται στον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Η επικύρωση του πρακτικού συντελείται αμελλητί από τον πρόεδρο του συμβουλίου ή, σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί πριν από την εκλογή προεδρείου, από τον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Από την κατάθεση του πρακτικού, οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη, η οποία υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη ο δήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Σε περίπτωση αναπλήρωσης δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει σε παράταξη η οποία συνέπραξε, τη θέση του καταλαμβάνει κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 του ν. 3852/2010, ο επόμενος κατά σειρά αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο πρωτοδικείο, ο οποίος και καθίσταται αυτοδικαίως μέλος της νέας παράταξης.»

 

2. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 22/EΠ/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας για την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη δημοτική περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2023, η δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη με την οποία ως επικεφαλής έχει εκλεγεί Δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας  ο Νικόλαος Καρανικόλας, είναι η παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» με εκλεγμένους 11  δημοτικούς συμβούλους-μέλη της ανωτέρω παράταξης στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, ενώ η πρώτη σε εκλογική δύναμη παράταξη με επικεφαλής τον Κουτσογιάννη Αντ. Νικόλαο, είναι η παράταξη «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» με εκλεγμένους 12 δημοτικούς συμβούλους-μέλη της ανωτέρω παράταξης στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας .

 

3. Η σύμπραξη των δύο παρατάξεων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και της κοινής πεποίθησης για συστράτευση (διατηρώντας παράλληλα τις αρχές και την αυτονομία έκφρασης) όλων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα του Δήμου και να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για μια νέα, ανοδική, αναπτυξιακή πορεία. Τόσο η ανάγκη υλοποίησης των σχεδίων, δράσεων και προγραμμάτων που τέθηκαν σε τροχιά υλοποίησης από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας όσο και ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται από την σημερινή δημοτική αρχή οδηγεί στην ανάγκη συστράτευσης έναντι των αναπτυξιακών δράσεων που καλείται να ακολουθήσει ο Δήμος. Συγχρόνως, τα ζητήματα για την ορθή διαχείριση των ζητημάτων σημαντικών κρίσεων όπως αυτή του κορωνοιού εύλογα δημιουργούν ανάγκες αντιμετώπισης μιας σκληρής πραγματικότητας για τους Δημότες. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των ζητημάτων αυτών, η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου κρίνεται ως απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη των απαιτήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος την ερχόμενη περίοδο.

 

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Καρανικόλας κάλεσε, στη συνέχεια, τα μέλη των προαναφερόμενων Δημοτικών Παρατάξεων να προβούν σε ψηφοφορία για την έγκριση του παρόντος πρακτικού σύμπραξης από την τουλάχιστον απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε παράταξης επισημαίνοντας ότι η έγκριση, σε περίπτωση που δοθεί, δεν ανακαλείται.

 

Ακολούθησε η ψηφοφορία τα αποτελέσματα της οποίας έχουν ως εξής: ΠΑΜΨΗΦΕΙ (23 Ψήφοι).

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 

Η σύμπραξη των παρατάξεων «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, όπως ισχύει.

Το παρόν πρακτικό θα κατατεθεί με μέριμνα του Δημάρχου, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου για επικύρωση. 

Από την κατάθεση του εν λόγω πρακτικού, οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη, η οποία υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη ο δήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Σε περίπτωση αναπλήρωσης δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει σε παράταξη η οποία συνέπραξε, τη θέση του καταλαμβάνει κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 του ν. 3852/2010, ο επόμενος κατά σειρά αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο πρωτοδικείο, ο οποίος και καθίσταται αυτοδικαίως μέλος της νέας παράταξης.

Η τυχόν αθέτηση των ανωτέρω προγραμματικών δηλώσεων της ενιαίας παράταξης ή τυχόν ειδικότερων όρων, στη βάση των οποίων θεμελιώθηκε η σύμπραξη, δεν δύναται να επιτρέψει ανάκληση, ακύρωση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο παύση της ισχύος του σχετικού πρακτικού, καθώς η σύμπραξη ορίζεται ρητά ως ανέκκλητη (ΥΠ.ΕΣ. εγκ.91/59851/21.08.2019). 


Ύστερα από τα παραπάνω λύθηκε η συνεδρίαση στις 13.30.


Τα μέλη 


ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΑΓΓΑΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΔΟΛΔΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΤΑΣΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΟΓΔΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΛΑΚΗ ΔΕΛΗΤΖΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΟΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ


 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Το  μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας αποτελεί μια συμφωνία αρχών μεταξύ δυο ισότιμων δημοτικών παρατάξεων που θα διέπουν τη συνδιοίκηση των τοπικών πραγμάτων και που εδράζεται στην ανάγκη για αντιμετώπιση των δυσχερειών που προκύπτουν από την τρέχουσα οικονομική και πολιτική συγκυρία. 

Οι υπό διαμόρφωση βραχυμεσοπρόθεσμες οικονομικές και βιοτικές  συνθήκες στον τόπο μας, όπως προκύπτουν και από την υγειονομική κρίση, επιβάλλουν ως αναγκαία συνθήκη και ως όρο επιβίωσης τη μέγιστη δυνατή συνεργασία των παρατάξεών μας. 

Η συνεργασία μεταξύ των δυο παρατάξεων αποτελεί συνάμα ευκαιρία για την αξιοποίηση περισσότερων ικανών στελεχών για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημοτικής μας Αρχής. Θεωρούμε ότι η συναντίληψη μας αναφορικά με το γενικότερο πολιτικό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, το οποίο εμπεριέχει προκλήσεις, ευκαιρίες, αλλά και ασύμμετρους κινδύνους, επιβάλει τη συνεργασία ως αναγκαιότητα και ως καθήκον απέναντι στους δημότες. 

Κοινός στόχος είναι η συνεργασία να αποτελέσει ικανή προϋπόθεση για την διατήρηση αρχικά και τη βελτίωση στη συνέχεια του βιοτικού επιπέδου στη μικρή μας κοινωνία. 

Για το λόγο αυτό θέτουμε και συνυπογράφουμε ένα πλαίσιο κοινών και απαρέγκλιτων αρχών, με στόχο την ομαλή λειτουργία της διοίκησης του Δήμου, την οριοθέτηση των κινδύνων και των προκλήσεων, την συντεταγμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω ξεκάθαρων στρατηγικών και στοχεύσεων και την αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακού εργαλείου.    

 

Συνεπεία των ανωτέρω συναποφασίζονται τα κάτωθι:

Άρθρο 1ο 

Εν αρχή είναι ο τόπος και η ευημερία των πολιτών του Δήμου της Ηρωϊκής Πόλεως της Νάουσας . Όλες οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής μας κατατείνουν προς τούτο. Για το λόγο αυτό αξιοποιούνται όλοι οι αποδεδειγμένα ικανοί και κατάλληλοι ανά αντικείμενο ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι.

 Άρθρο 2ο 

Η διαχρονική και αέναη πηγή πλούτου στον δικό μας τόπο είναι το βουνό μας. Η διαφύλαξη του και η ανάπτυξη του με όρους ήπιων παρεμβάσεων και στόχο την τουριστική αξιοποίησή του είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Απαραίτητη προϋπόθεση για ευόδωση του σκοπού αυτού είναι η αποφυγή εγκατάστασης του «Φαραωνικού» Αιολικού πάρκου εντός των ορίων του Δήμου μας με την άμεση ανάληψη όλων των πρόσφορων μέσων για την απομάκρυνση του ενδεχομένου αυτού. 

Άρθρο 3ο

Το δημογραφικό πρόβλημα του Δήμου μας, δυσχεραίνεται διαρκώς. Ο πληθυσμός ανά δεκαετία μειώνεται αισθητά, όντας όλο και γηραιότερος. Η σχέση αντικαταστασιμότητας νέων προς ηλικιωμένους βρίσκεται οριακά στην περιοχή του μη αντιστρέψιμου. Ο Δήμος μας αναλαμβάνει άμεσα δράση για προσέλκυση και μετεγκατάσταση από το εσωτερικό της χώρας μας, οικογενειών ελλήνων με αξιοποίηση όλων των δυνητικών πόρων και μέσων. Οι προτεινόμενες  λύσεις μετεγκατάστασης επιδοτούμενων, ακόμα και με επίδομα ενοικίου, «μεταναστών» με το πρόσχημα της παροχής εργασίας εργατών γης στα αγροκτήματά μας, δεν αποτελεί αποδεκτή επιλογή  για τον τόπο μας. Επιπλέον δεν τίθεται ζήτημα  εγκατάστασης οποιασδήποτε μορφής  δομής «φιλοξενίας» «μεταναστών» στα όρια του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή οφείλει να προασπίσει το συμφέρον του τόπου μας και των πολιτών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.         

Άρθρο 4ο     

Άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εκτέλεση των έργων που σχεδίασε και έτρεξε  η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και για τα οποία υπάρχουν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. Οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν άμεσα για να μην χαθούν οι χρηματοδοτήσεις και οι ευκαιρίες ανάπτυξης του τόπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε έργα όπως το ΣΒΑΑ, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, το Νέο Δημαρχείο, η ανάπλαση της Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και του δημοτικού θεάτρου, η κατασκευή της νέας δεξαμενής καθίζησης, το branding, κοκ. 

Άρθρο 5ο 

Συμφωνείται η αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στον Δήμο μας. Επιπρόσθετα, συμφωνείται η επιδίωξη ανάπτυξης των ΑΠΕ (πλην αιολικών) με στόχο την οικονομική ανεξαρτησία του Δήμου μας.

Άρθρο 6ο 

Συνεργασία και διεκδίκηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων όπως η κατασκευή του καθέτου στην Εγνατία, η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη με προαστιακό σιδηρόδρομο, η μετατροπή του ΧΚ των 3-5 Πηγαδιών σε ορεινό θέρετρο με ανάπτυξη δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, η αξιοποίηση μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης χρήσης του Ξενοδοχείου Βέρμιον, η ανάδειξη του πρώτου Πανεπιστημίου της Οικουμένης στην αρχαία Μίεζα και η αξιοποίηση των ιαματικών στην ΤΚ Κοπανού, η ανάδειξη του διατηρητέου Ματθαίου σε Κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Άρθρο 7ο 

Για την αντιμετώπιση καθημερινών «αρρυθμιών» μεταξύ των στελεχών των δυο παρατάξεων υπεύθυνοι για την επίλυση διαφωνιών ορίζονται αποκλειστικά υπεύθυνοι ο Δήμαρχος κ. Καρανικόλας και ο τέως Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Άρθρο 8ο 

Η εκπροσώπηση των συνεργαζόμενων δημοτικών παρατάξεών μας, στον τύπο και στα ΜΜΕ είναι κοινή αναφορικά με τις δράσεις του Δήμου και εκδίδεται κεντρικά.


Άρθρο 9ο 

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις αρχές αυτές συνιστά λόγο λύσης της συνεργασίας.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ