Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Κώστας Τούτσης: “Επιθυμία μου και συγχρόνως υποχρέωσή μου να αναλάβω και την ανδρική ομάδα του Φιλίππου Βέροιας" (βίντεο)

 

Το απόγευμα της Τρίτης, στο ΔΑΚ “Δημήτριος Βικέλας” πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση μεταξύ του Κώστα Τούτση κι ενός μέρους των αθλητών του Φιλίππου Βέροιας.

Ο Κώστας Τούτσης, ο οποίος θα είναι ο προπονητής των τμημάτων υποδομής χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας, έχει αναλάβει και την ανδρική ομάδα, ξεκινώντας τον σχεδιασμό όλου του τμήματος χάντμπολ του Συλλόγου.

 

 

"Η προτροπή μου έχει να κάνει με το εξής: Είναι στην ανθρώπινη φύση, οι άνθρωποι που δεν κάνουν τίποτα, να λένε ότι κάνανε κάτι, κι αυτοί που κάνουν κάτι να νομίζουν ότι κάνανε κάτι σπουδαίο.  Εδώ έχει γίνει κάτι πολύ σπουδαίο. Και οι πρωταγωνιστές που το υλοποίησαν είναι μέσα στην πόλη. Παροτρύνω όλους αυτούς τους ανθρώπους να θυμηθούν με πόσο κόπο, πόσα χρήματα, με ποιες στερήσεις έκαναν ότι έκαναν, και να τα μεταδόσουν ο ένας στον άλλον. Ίσως έτσι η πόλη γεμίσει χάντμπολ πάλι." 

 

 

Μιλώντας στην κάμερα του Verianet.gr, ο κ. Τούτσης δήλωσε τα εξής:

 

- Για την πρόταση που του έγινε να αναλάβει τα τμήματα:

“Από την προηγούμενη εβδομάδα είχα έρθει σε επικοινωνία με την Διοίκηση της ομάδας, μου είχε προταθεί να αναλάβω τα τμήματα υποδομής, τους παίδες και τους παμπαίδες του Φιλίππου, και μετά από λίγες μέρες συμφωνήσαμε.

Στο μυαλό μου είχα  να αναλάβω το ηλικιακό τμήμα. Μετά από συζητήσεις με τον Πρόεδρο, Γιώργο Φύκατα, συμφώνησα να αναλάβω και την ανδρική ομάδα του Φιλίππου θεωρώντας πως είναι και επιθυμία μου και συγχρόνως και υποχρέωσή μου. “

 

- Είμαι συγκινημένος γιατί την ομάδα του Φιλίππου την θεωρώ σπίτι μου..

“Σίγουρα η χρονική περίοδος που διανύουμε, για τον Σύλλογο, προέρχεται από μια τεταμμένη κατάσταση η οποία έχει δημιουργήσει κάποια θέματα. Εμείς από τη μεριά μας θα κοιτάξουμε με απόλυτη συγκέντρωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα..

Για μένα, όσες φορές ήρθα προπονητής στην ομάδα αυτή, - γιατί την θεωρώ σπίτι μου – πάντα μου δημιουργεί συγκίνηση..

Έχω κάποιες σκέψεις τις οποίες θέλω να μοιραστώ, και συγχρόνως θέλω να κάνω και μια προτροπή.”

 

- Οι Διοικήσεις της τότε εποχής λειτουργούσαν τόσο καλά και τόσο επαγγελματικά παρά το ότι ήταν καινούριο το άθλημα..

“Από τα πρώτα χρόνια που ο κ. Πένσος έψαχνε να βρει παίκτες να παίξουν αυτό το καινούριο άθλημα, τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν τότε, βάλανε τις πρώτες βάσεις.

Όταν τα πράγματα προχωρήσανε λίγο, ο ονειροπόλος Μάντζος παρότι κοιτούσε πολύ ψηλά, τελικά κατάφερε να μας πάει πιο ψηλά απ΄ ότι κοιτούσε.

Οι Διοικήσεις της τότε εποχής λειτουργούσαν τόσο καλά και τόσο επαγγελματικά παρά το ότι ήταν καινούριο το άθλημα.”

 

Κάνοντας αναφορά σε ιστορικές στιγμές του Φιλίππου, σημείωσε: “Θυμάμαι πόσες χαρές και πόσες συγκινήσεις μας προσέφερε το άθλημα.. Από το 2000 και μετά που ήρθαν οι Αδερφοί Φύκατα, είχε την κάμψη του, δημιουργήθηκε μια ομάδα άκρως επαγγελματική, είδαμε παγκόσμιους αστέρες που ούτε καν φανταζόμασταν ότι θα τους δούμε στη ζωή μας, κι εμείς τους είδαμε να παίζουν με την ομάδα μας. 

“Υποκλίθηκαν” πολλές ομάδες εδώ.."

 

- Η προτροπή .. 

“Η προτροπή μου έχει να κάνει με το εξής: Είναι στην ανθρώπινη φύση, οι άνθρωποι που δεν κάνουν τίποτα, να λένε ότι κάνανε κάτι, κι αυτοί που κάνουν κάτι να νομίζουν ότι κάνανε κάτι σπουδαίο. 

Εδώ έχει γίνει κάτι πολύ σπουδαίο. Και οι πρωταγωνιστές που το υλοποίησαν είναι μέσα στην πόλη. Παροτρύνω όλους αυτούς τους ανθρώπους να θυμηθούν όλη αυτή τη διαδικασία, να θυμηθούν με πόσο κόπο, πόσα χρήματα, με ποιες στερήσεις έκαναν ότι έκαναν, και να τα μεταδόσουν ο ένας στον άλλον. Ίσως έτσι η πόλη γεμίσει χάντμπολ πάλι. 

Σίγουρα, σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν κακές στιγμές. Αν καθίσουμε να σκεφτούμε μόνο τα άσχημα, θα έπρεπε να ήμασταν μόνοι μας και να μη μιλάμε σε κανέναν. 

Ίσως η θετική αύρα να επανατροφοδοτήσει την κατάσταση. Γιατί οτιδήποτε και να κάνουμε, είτε υπάρχουν τα χρήματα, είτε όχι, εάν δεν πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι σημαντικό κι έχει αξία για εμάς, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. “


- Η Βέροια ως “Μητρόπολη του Χάντμπολ”

"Τη Βέροια την ονόμασαν “Μητρόπολη του Χάντμπολ”. Έτσι μας βάφτισαν άλλοι, δεν το είπαμε εμείς. Η ονομασία δεν έχει να κάνει μόνο με την αξία του Φιλίππου. Υπήρξε μεγάλη άνθιση και ανάπτυξη του χάντμπολ, πολύ γρήγορα, σε μικρό αριθμό κατοίκων." 

"...Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να θυμηθούμε ο καθένας από εμάς, το πως ένιωσε, τι προσπάθεια έκανε και τι στερήθηκε."

"Από τη μεριά μου θα προσπαθήσω όσο μπορώ, είτε με πιο νέα είτε με μεγαλύτερα παιδιά, για το καλύτερο της ομάδας."

 

 

Φίλιππος Βέροιας - Κώστας Τούτσης 30/6/2020

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ