Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νάουσα: Ένα άλλο ηθικό ανάστημα….

 

Σκάβω στις μνήμες του μυαλού μου, στα αρχεία μου, για να βρω πότε συνάντησα ξανά τέτοια στάση και συμπεριφορά από πολιτικό πρόσωπο.

Μάλλον ματαιοπονώ γιατί έχω την τύχη να κατοικώ σε έναν Δήμο που «αγγίζει την τελειότητα», όπως έλεγε ο γνωστός «παρουσιαστής». Οπότε δεν υπάρχουν λάθη, παραλήψεις, αστοχίες. 

Υπάρχουν δύο ειδών δημόσια πρόσωπα: Αυτοί που το «δημόσιο» το θεωρούν αυτοδίκαια προέκταση του εαυτού τους και υπάρχουν και αυτοί που διαθέτουν τον εαυτό τους για το δημόσιο καλό.

Και αυτοί που διαθέτουν τον εαυτό τους για το δημόσιο καλό ξεκινάνε από μια αρχή: Να κάνουν το καλό καλύτερο και το κακό λιγότερο κακό. Όχι με μαγικές συνταγές και «νεπολεοντισμούς»… Με σύνεση, με σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα. Με αίσθημα ευθύνης.  

Την ευθύνη που αναλαμβάνει ένας άνθρωπος όταν επωμίζεται την κεντρική διοίκηση. Την συναίσθηση ότι  «φταίει» ακόμη κι όταν δεν φταίει. Όταν δεν είναι αυτός  που έκανε τη λάθος ενέργεια, την αμέλεια ή την αστοχία. 

Γιατί το αίσθημα ευθύνης πάντα είναι μονόδρομος. Περνάει από πάνω προς τα κάτω. 

Ο «πρώτος» δίνει το βηματισμό, το ύφος και τον κανόνα.

Την Τρίτη η Νάουσα ταλαιπωρήθηκε από διακοπή νερού. Οι λόγοι τεχνικοί. Ζήτημα διαχείρισης ουσιαστικά. Της αρμόδιας υπηρεσίας. 

Κι όμως, ο δήμαρχος της Νάουσας δεν «κρύφτηκε» πίσω από δικαιολογίες και μετακύληση ευθυνών. 

«Πρώτος πολίτης» στα καλά, «πρώτος» και στα άσχημα. 

Βγήκε μπροστά, ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο!!!

Αυτό που θα ‘πρεπε να κάνει κάθε δημόσιος άνδρας που αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πάνω απ’ όλα καθήκον και προσφορά και όχι «καρέκλα» και «υφάκι».

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, από τη μικρή, αλλά περήφανη Νάουσα το αεράκι που ξεκίνησε να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά….

Ό,τι πιο όμορφο σε καιρούς που το αίσθημα ευθύνης τείνει να γίνει δυσεύρετο.

 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Νάουσας:


Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες, 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη από όλους σας για την σημερινή προγραμματισμένη πολύωρη διακοπή νερού που σημειώθηκε στην πόλη της Νάουσας, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε την πιο ζεστή μέχρι σήμερα ημέρα του φετινού καλοκαιριού. 

Από τον Σεπτέμβριο είχα ζητήσει ρητά από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γιώργο Τασιώνα, οι διακοπές στο δίκτυο ύδρευσης είτε για έργα συντήρησης είτε αποκατάστασης βλαβών να πραγματοποιούνται μόνο κατά τις βραδινές ώρες, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Μετά την σημερινή πολύωρη διακοπή νερού, έδωσα ρητά την εντολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ να ληφθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, για αποκατάσταση βλάβης ή εργασιών συντήρησης του δικτύου προκειμένου να επιβληθούν με αυστηρό πλέον τρόπο και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες οι προγραμματισμένες διακοπές νερού που θα προκύψουν στο μέλλον.

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ