Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Απεργιακή κινητοποίηση αγροτών στον ΕΛΓΑ (βίντεο)

 

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2020 στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια από Αγροτικούς Συλλόγους.

Σύμφωνα με τους αγρότες, η πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στην Ημαθία και την Πέλλα κανένα ευχάριστο νέο δεν απέφερε για την πολύπαθη αγροτική παραγωγή των δύο νομών.

Ετσι λοιπόν και ενώ περιμένανε κάποιες εξαγγελίες που θα τους ανακούφιζαν  και θα βελτίωναν το πλαίσιο της ασφάλισης της παραγωγής, εισέπραξαν την σχεδόν αόριστη απάντηση για την καταβολή του υπόλοιπου 35% των περσινών ζημιών προς το τέλος του καλοκαιριού.

 

Βέροια ΕΛΓΑ διαμαρτυρια αγροτών - Θοδ. Παπακωνσταντίνου (βίντεο) 1/7/2020


Τα αιτήματα:

- Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ. 

- ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας. 

- ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. 

- Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή. 

- Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ. 

- Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ