Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

«Επιχείρηση – χρυσόψαρο»

 

Στη Βέροια ετοιμάζουν την κορδέλα και το πρόγραμμα της φιέστας.  Οι «προπομποί» έπιασαν δουλειά και καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για να φτιάξουν την κατάλληλη πανηγυρική ατμόσφαιρα, κάπως όπως κάποτε μπαίνανε νωρίς το απόγευμα τα νταούλια στα χωριά για να προσελκύσουν τον κόσμο στο βραδινό γλέντι.

Τα γλέντια πάντα γοητεύανε τον κόσμο. Η διασκέδαση και το «έξω ντέρτια και καημοί» λειτουργεί και ολίγον ως «αλτσχαιμερ» από την πραγματικότητα. Και υπάρχουν κάποιοι που θέλουν όσο τίποτε άλλο να κρατήσουν τον κόσμο μακριά απ’ την πραγματικότητα. Άξιος ο μισθός τους.

Διότι η ευτέλεια αποκτάει ένα κάποιο νόημα όταν έχει ένα αντίτιμο. Έστω και ως ηθικό πρόσχημα κατά το «αμάρτησα για το παιδί μου». Πάσα αμαρτία συγχωρείται όταν γίνεται για «καλό σκοπό».

Ο «καλός σκοπός» είναι η απόλυτη έκφραση «καλών προθέσεων», ασχέτως αν οι προθέσεις αυτές ουδέποτε διερευνώνται.  Αρκεί που το πανηγυράκι γίνεται για «καλό σκοπό»…

Οι «προπομποί» με τις κουδουνίστρες, έχοντες προφανώς αρτιοτέραν ενημέρωση «εκ των έσω» προς το παρόν δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες. Μάλλον κρατάνε ως έκπληξη  το πρόγραμμα της φιέστας.

Το «παραμύθι» δεν είναι μια απλή αφήγηση για πρίγκιπες, νεράιδες και νεροκολοκύθες. Θέλει τέχνη για να το σερβίρεις.

Προς το παρόν βρισκόμαστε σε αναμονή της «παράστασης» η οποία – κρίνοντας από τους «προπομπούς» του πανηγυριού – προβλέπεται «Κλεοπάτρειος»!!!

Κατά το «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου», με μερικές κορδέλες, μπόλικα «ταρατατζούμ» και παραγγελθέντα «παλαμοκροτήματα», η έτσι κι αλλιώς αψίκορος «ποπολαρία» θα προσδώσει την δικαιωματική αίγλη στην αυλή των πριγκίπων και των βαρόνων του τοπικού «Δουκάτου».

Κρυφή ελπίδα να μην θυμηθεί κανείς κάποια λεπτομέρεια από τη θλιβερή αυτή ιστορία της γέφυρας που καλαμοϊππεύουσα έπαρση μετέτρεψε σε πρωτοφανή θρίαμβο!!!

Η «επιχείρηση – χρυσόψαρο» σε όλη της την μεγαλοπρέπεια.

Μπορεί η εξέλιξη να εξαφάνισε πολλά παραδοσιακά επαγγέλματα. Αλλά ο ρόλος και η χρησιμότητα του γελωτοποιού και του παραμυθά όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο σημαντικός.

Δ. Καρ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ