Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ημαθία: Ακόμη μια χρονιά στο κενό για τους αγρότες – Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου (βίντεο)

 

Τα διαχρονικά προβλήματα της καλλιέργειας και παραγωγής ροδάκινου, με κομβικό σημείο την τιμή διάθεσης του προϊόντος, τέθηκαν σε ακόμη μια ανοιχτή συλλογική διαδικασία.


Η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον υπαίθριο χώρο μπροστά στο πρώην δημαρχείο Απ. Παύλου, όπου αναδείχθηκαν και πάλι τα χρονίζοντα, άλυτα προβλήματα που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τους αγρότες.


Όπως αναφερόταν και στη σχετική πρόσκληση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν τη διαμόρφωση της τιμής διάθεσης των προϊόντων, επιτραπέζιων και συμπύρηνων και ενημέρωση από το «μέτωπο» του ΕΛΓΑ και της ΕΚΕ (Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας) μετά τις συναντήσεις που έγιναν με τους κ.κ. Λυκουρέτζο και Αποστόλου αντίστοιχα, όπως και το περίφημο «Ρωσικό εμπάργκο» το οποίο ακόμη δεν έγινε κατανοητό ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.


Το μόνο παρήγορο από όλα τα αναφερθέντα ήταν η εκταμίευση του ποσού για την καταβολή αποζημιώσεων εντός του τρέχοντος μήνα.


Σε όλα τα υπόλοιπα «μέτωπα», το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο και καθόλου ευοίωνο.


Από πλευράς ΔΣ του συλλόγου παρουσιάστηκε μελέτη του ΑΠΘ σχετικά με το κόστος παραγωγής το οποίο δεν καλύπτεται καν από τις τιμές διάθεσης των ροδακίνων, κάτι που καθιστά την παραγωγή τους ουσιαστικά ζημιογόνα για τους παραγωγούς και το μέλλον των αγροτών στο απόλυτο κενό.


Έγιναν ερωτήματα και διατυπώθηκαν προτάσεις οι οποίες όμως προαπαιτούν πλατειά συλλογική βάση, αλλά και καταλυτική παρέμβαση της Πολιτείας, δύο παράμετροι οι οποίοι μέχρι στιγμής, εδώ και χρόνια αποτελούν «ζητούμενο».


Πέραν των τοπικών παραγόντων, όπως του δημάρχου, του αντιδημάρχου Αγροτικής ανάπτυξης, του περιφερειακού συμβούλου κ. Νεστορόπουλου και άλλων, στη συνέλευση συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο ταμίας του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Πάνος Πασάκης και Γιάννης Χριστοφορίδης αντίστοιχα.

 

Μακροχώρι - Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας - Γενική συνέλευση  7/7/2020

 


Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης

Φωτο – αρχείο: Σοφία Βέϊου 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ