Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΑΣΕ - ΠΑΜΕ Ημαθίας: Πόσες οχλήσεις και πόσο χρόνο χρειάζεστε, κ. Πυρινέ, για να εκτελέσετε, ως οφείλετε, τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δ.Σ.;

 

ΑΣΕ - ΠΑΜΕ Ημαθίας: Πόσες οχλήσεις και πόσο χρόνο χρειάζεστε, κ. Πυρινέ, για να εκτελέσετε, ως οφείλετε, τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δ.Σ.;

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός (ΔΑΚΕ) αρνείται να αντιληφθεί ή παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που απορρέουν από το αξίωμα του Προέδρου απέναντι σε όλους τους συναδέλφους. Με τον τρόπο που λειτουργεί ή καλύτερα που δε λειτουργεί αυτός και η παράταξή του έχει βυθίσει (με την ανοχή και ενοχή και άλλων παρατάξεων) τον σύλλογό μας στην απραξία, στο τέλμα και στην πλήρη απαξίωση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε κωμικοτραγικές καταστάσεις με αποφάσεις που λαμβάνονταν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και δεν υλοποιούνταν με ευθύνη του Προέδρου αλλά και με αποφάσεις που στέλνονται στα σχολεία προχειρογραμμένα, μόνιμα καθυστερημένα και σχεδόν πάντα μετά από 2-3 οχλήσεις των 2 εκλεγμένων μελών της ΑΣΕ!

Το τελευταίο επεισόδιο της κακόγουστης αυτής φαρσοκωμωδίας αφορά τη μη εκτέλεση της ομόφωνης απόφασης που έλαβε στις 25/6 το Δ.Σ. να σταλεί κείμενο σε ΥΠΑΙΘ, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας, με κοινοποίηση στη ΔΟΕ για το πρόβλημα που προέκυψε σε σχολικές μονάδες της Βέροιας (3ο και 6ο-13ο Δ.Σ. Βέροιας) με τη δημιουργία τμημάτων 2ης Ξένης Γλώσσας.

Το θέμα είχε συζητηθεί με πρωτοβουλία της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 25/6 κι αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί σχετικό κείμενο, το οποίο ανέλαβε να συντάξει το μέλος της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Παναγιώτης Χατζησάββας. Το κείμενο συντάχθηκε και στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη του Δ.Σ. για την τελική του έγκριση την Κυριακή 28/6.

Screenshot_1.jpg

Στις 30/6 κι εφόσον ως τότε δεν είχε απαντήσει κανένα μέλος του Δ.Σ. στείλαμε το παρακάτω μήνυμα υπενθύμισης:

Screenshot_2.jpg

Την ίδια μέρα (30/6) το κείμενο υπερψηφίστηκε αυτούσιο από τα 2 μέλη της ΔΗΣΥ, τον συνάδελφο της ΔΑΚΕ κ. Χρυσικόπουλο και φυσικά τα 2 μέλη της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ). Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ Πυρινός, Τουτουντζίδης και της ΕΡΑ Τολιόπουλος και Ματόπουλος) αγνοούνται!!!

Επισημάναμε (στις 30/6) στον Πρόεδρο πως το κείμενο συγκέντρωσε την έγκριση των 5 από τα 9 μέλη του Δ.Σ., επομένως αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. και τον καλέσαμε να προβεί, ως οφείλει λόγω του αξιώματος, άμεσα στην εκτέλεσή της.

Screenshot_3.jpg

Δε λάβαμε καμία απάντηση με αποτέλεσμα η απόφαση να παραμένει, έως και αυτή τη στιγμή, ανεκτέλεστη!!!

Αναρωτιόμαστε πόσες οχλήσεις απαιτούνται και πόσο χρόνο χρειάζεται ο κ. Πυρινός για να εκτελέσει ως οφείλει τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δ.Σ.;

Υπενθυμίζουμε πως για το ίδιο θέμα προηγήθηκε ενημερωτική επίσκεψη της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στο 3ο Δ.Σ. Βέροιας και στη συνέχεια τα 2 εκλεγμένα μέλη της  ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας στο Δ.Σ. έθεσαν το θέμα σε συνάντηση που είχαμε με τον Προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διαμαντόπουλο, στην οποία ειπώθηκε εκ μέρους της Διεύθυνσης πως το νομικό πλαίσιο δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών. Ως ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) εκφράσαμε τη θέση πως οι σχετικοί εγκύκλιοι λειτουργούν αντιφατικά μεταξύ τους και τσαλαπατούν βάναυσα τις μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών, που συμπληρώνουν κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο τις αντίστοιχες αιτήσεις επιλογής για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω σε πολλά σχολεία, ενώ υπερκαλύπτεται ο απαιτούμενος αριθμός των 12 μαθητών δε δημιουργούνται τα αντίστοιχα τμήματα, καίτοι σε πολλά σχολεία και διαθέσιμη αίθουσα υπάρχει και εκπαιδευτικοί, που αντί να διδάξουν το γνωστικό τους αντικείμενο καλούνται/υποχρεούνται να συμπληρώνουν ωράριο με διάφορες άλλες αναθέσεις κι "άσχετα" αντικείμενα (Διοικητικό έργο, Ευέλικτη Ζώνη κ.λπ.).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Τα φαινόμενα του ακραίου εκφυλισμού, της διάλυσης και της απαξίωσης του σωματείου μας χρειάζεται να προβληματίσουν ουσιαστικά όλους τους συνάδελφους. Είτε με την τακτική του συμβιβασμού με τις κυβερνητικές πολιτικές είτε μέσω της διάλυσης, οι πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού διαχρονικά έχουν απαξιώσει το κίνημα στον κλάδο μας. Σήμερα, που γενικεύεται η επίθεση στη μόρφωση και τη ζωή μας, χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε ισχυρά – μαχητικά – ζωντανά σωματεία που θα λειτουργούν δημοκρατικά, ως κοινό σπίτι όλων των συναδέλφων. Είναι άμεση ανάγκη, όσο πιο γρήγορα, να αλλάξει, να ανατραπεί η νοσηρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας! 

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ), καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ