Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: "Κορδέλα" για τη γέφυρα, μετά τον Δεκαπενταύγουστο ξανά συνεδρίαση και ενδιάμεσα "σοβαρευτείτε" (βίντεο)

 

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το απόγευμα της δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Μια συνεδρίαση η οποία έληξε κυριολεκτικά οριακά, λίγο πριν κλείσει το κύκλωμα και μείνουν θέματα χωρίς σχετική απόφαση.

Η "μια όμορφη ατμόσφαιρα" που προηγήθηκε στη δίωρη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, συνεχίστηκε και κατά τη διαδικασία των τακτικών θεμάτων, με τον πρόεδρο του Σώματος να καλείται "να σοβαρευτεί", αμφισβητώντας τον ρόλο του ως προέδρου του Σώματος, αλλά μόνο της παράταξής του.

Οι τόνοι έμειναν σε  υψηλά ντεσιμπέλ σε αρκετά σημεία της όλης διαδικασίας, αφού η διαχείριση του χρόνου, αλλά και ο τρόπος που αναπτύχθηκε η συζήτηση αμφισβητήθηκε κατ' επανάληψη ως προς την ορθότητά του.

Ο κ. Δήμαρχος κράτησε μάλλον χαμηλούς τόνους, απευθύνοντας πρόσκληση για την "κορδέλα" της γέφυρας Κούσιου και ενημέρωσε το Σώμα ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Πέραν του ζητήματος της Αγίας Σοφίας που έτσι κι αλλιώς αναμενόταν να συζητηθεί με σχετικό ψήφισμα και του κορωνοϊου που εμφανίστηκε επικίνδυνα στη Βέροια, τα άλλα θέματα που κυρίως απασχόλησαν αφορούσαν την υδροδότηση του Μακροχωρίου με τα γνωστά προβλήματα και προγράμματα που "τρέχει" ο Δήμος.

Μετά έγιναν οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις που δόθηκαν και πάλι δεν κρίθηκαν επαρκείς και ακολούθησε το γνωστό σκηνικό, με την συμπολίτευση να υπεραμύνεται την ορθότητα του διοικητικού της έργου και την αντιπολίτευση (εκείθεν της αξιωματικής "συμπολιτευόμενης"), να προβάλει ενστάσεις και διαμαρτυρίες.

Στα αξιοσημείωτα, ο "ιδιαίτερος" τρόπος που παρουισάστηκαν τα οικονομικά της ΔΕΥΑΒ από τον πρόεδρο της, τα οποία δεν έγινε σαφές αν είναι ανθηρά ή παρουσιάζουν ταμειακές δυσκολίες. Εκτός αν συνυπάρχουν και τα δύο. Όλα είναι δυνατά.

Πάντως για κάτι υπόλοιπα από την εποχή της ενσωμάτωσης του πρώην Δήμου Απ. Παύλου, τα οποία άνοιξαν δικαστικές ιστορίες σε βαθμό κακουργιοδικείου, δεν υπήρξε καμιά αναφορά.

Ίδωμεν....

 

Όλη η συνεδρίαση σε βίντεο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - προ ημερήσιας διάταξης 13/7/2020

 

 

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - τακτικά θέματα 13/7/2020

 

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

 

ΘΕΜΑ  1ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης-συμπλήρωσης της υπ’ αριθ. 188/2015 (Ορθή Επανάληψη) απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης του Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Βέροιας.

ΘΕΜΑ  2ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης-συμπλήρωσης της υπ’ αριθ. 188/2015 (Ορθή Επανάληψη) απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης του Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Βέροιας.

ΘΕΜΑ  3ο :  Έγκριση ή μη καταρχήν απευθείας αγοράς οικοπέδου μετά κτίσματος-εκπαιδευτηρίου στο Ο.Τ. 91 της πόλης Βέροιας

ΘΕΜΑ  4ο :  Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (8η) προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας, έτους 2020.

ΘΕΜΑ  5ο :  Έγκριση ή μη καθορισμού ύψους των μηνιαίων εξόδων παράστασης του   Προέδρου του Δ/κού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης» Δήμου Βέροιας

ΘΕΜΑ  6ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 640/2019 απόφασης του Δ.Σ., για τον ορισμό μελών Δ/κού Συμβουλίου του Ν.Π. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας».

ΘΕΜΑ  7ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 641/2019 απόφασης του Δ.Σ., για τον ορισμό μελών Δ/κού Συμβουλίου του Ν.Π. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας».

ΘΕΜΑ  8ο :  Διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας σύναψης συμβάσεων του Δ.Βέροιας με ιδιώτες, για τον καθαρισμό περιαστικών αλσυλλίων για την κάλυψη της πυροπροστασίας

ΘΕΜΑ  9ο :  Έγκριση ή μη α) μεταφοράς του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Βέροιας» από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και β) εξουσιοδότησης του Δημάρχου

ΘΕΜΑ  10ο :  Έγκριση ή μη α) απευθείας εκμίσθωσης του υπ’ αριθ. 12 διαμερίσματος οικοδομής στη συμβολή των οδών Μ.Αλεξάνδρου 17-Π.Τσαλδάρη στην πόλη της Βέροιας, β) καταρτισμού των όρων εκμίσθωσης και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου.

ΘΕΜΑ  11ο :  Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης χώρων του κτιρίου με την ονομασία ΟΛΓΑΝΟΣ, στον Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων-ΤΕ (Σ.Α.Ω.-ΤΕ)

ΘΕΜΑ  12ο :  Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης χώρων του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος της Κοινότητας Παλατιτσίων, στον Σύλλογο Παλατιτσιωτών

ΘΕΜΑ  13ο :  Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης δημοτικού ακινήτου της Κοινότητας Ριζωμάτων, στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζωμάτων Βέροιας

ΘΕΜΑ  14ο :  Έγκριση ή μη απασχόλησης (επιδοτούμενης) για την πρακτική άσκηση μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και καθορισμός αριθμού μαθητών, για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΘΕΜΑ  15ο :  Έγκριση ή μη προϋπολογισμού κληροδοτήματος Τσαρούχη έτους 2021

ΘΕΜΑ  16ο :  Έγκριση ή μη μελέτης εργοταξιακής σήμανσης και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση του έργου «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Τριλόφου Δήμου Βέροιας»

ΘΕΜΑ  17ο :  Έγκριση ή μη επικαιροποίησης μελέτης σήμανσης της γέφυρας Αφών Κούσιου για τη σύνδεσή της με την οδό Βλάχων Ηρωίδων

ΘΕΜΑ  18ο :  Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Απ.Παύλου (2020)»

ΘΕΜΑ  19ο :  Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Επισκευή και διαρρύθμιση του παραρτήματος ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας»

ΘΕΜΑ  20ο :  Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή ανελκυστήρα στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής»

ΘΕΜΑ  21ο :  Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ανακατασκευή πλατείας Κουμαριάς»

ΘΕΜΑ  22ο : Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Αγροτική οδοποιία αγροκτημάτων Μακροχωρίου και Νέας Νικομήδειας Δήμου Βέροιας»

ΘΕΜΑ  23ο :  Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Τριλόφου»

ΘΕΜΑ  24ο :  Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή αρδευτικών υποδομών οικισμού Χαράδρας».

ΘΕΜΑ  25ο :  Ορισμός μελών και συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αγροτική οδοποιία Βέροιας»

ΘΕΜΑ  26ο :  Ορισμός μελών και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση βλαβών σε τεχνικά της Δ.Ε. Μακεδονίδος»

ΘΕΜΑ  27ο :  Ορισμός μελών και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων ΔΕ Απ.Παύλου»

ΘΕΜΑ  28ο :  Ορισμός μελών και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φυτειάς»

ΘΕΜΑ  29ο :  Έγκριση ή μη προγράμματος εκδηλώσεων για την Κυπριακή Τραγωδία

ΘΕΜΑ  30ο :  Έγκριση ή μη παραχώρησης της χρήσης διαφημιστικού χώρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» για την προβολή δραστηριοτήτων του.

ΘΕΜΑ  31ο :  Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας συμμετοχής στην Κυριακάτικη Αγορά της Τ.Κ. Ριζωμάτων στον Σ.Κιάτση.

ΘΕΜΑ  32ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 114/2020 απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης κάλυψης εξόδων κηδείας οικονομικά αδύναμης δημότισσας

ΘΕΜΑ  33ο :  Έγκριση ή μη παροχής οικονομικού βοηθήματος σε οικονομικά αδύναμη δημότισσα
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ