Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Οι δεσμοί του Αγάθωνα με τη Βέροια και ένα γαμηλιο γλέντι το 1993!!! – Παύλος Χιονίδης: «‘Ήταν ένας δάσκαλος για όλους μας»

 

Ο σπουδαίος αυθεντικός Αγάθωνας Ιακωβίδης είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη Βέροια από παλιά.

Πέρα από την εμφάνισή του το 2013 στην παλαιά Εβραϊκή συνοικία, στα πλαίσια της «Εύηχης πόλης», ο Αγάθωνας Ιακωβίδης επισκεπτόταν συχνά τη Βέροια, καθώς ένα μέλος της ορχήστρας του είναι Βεροιώτης και πιο συγκεκριμένα από τον Τριπόταμο.

Πάντα σεμνός ο σπουδαίος, αυθεντικός σπουδαίος καλλιτέχνης, απέφευγε τα «σταριλίκια» και φρόντιζε να περναει απαρατήρητος.

Για πάνω από 12 χρόνια στο πατάρι, στις συναυλίες και στις ηχογραφήσεις τραγουδιών, ακορντεόν στην ορχήστρα του ήταν ο Παύλος Χιονίδης. Με καταγωγή από τον Τριπόταμο Βέροιας, ακολούθησε τα βήματα του λαϊκού τραγουδιού και της παράδοσης.

Όπως λέει με συγκίνηση «ο Αγάθωνας ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος για όλους. Κοντά του έμαθα πολλά, όπως και όλοι όσοι είχαμε την τύχη να δουλέψουμε πλάι του.»

Ο σεμνός, μεγάλος καλλιτέχνης βρέθηκε στη Βέροια το 1993 στο γάμο του συνεργάτη του, του Παύλου. 

Τα στοπ-καρέ είναι από το 1993. 

Εκεί στα ποντιακά τραγούδια έπαιξε λύρα ο Θόδωρος Βεροιώτης με τον οποίο συνέδεε με τον Αγάθωνα σχέση εκτίμησης και φιλίας.

Ο θάνατος του Αγάθωνα Ιακωβίδη ήταν πραγματικό σοκ. Δεν είχε κάποιο προηγούμενο ιστορικό, δεν κάπνιζε και ήταν προσεκτικός με την υγεία του.

Θα θυμόμαστε για πάντα έναν σεμνό, αυθεντικό λαϊκό καλλιτέχνη, έναν «δάσκαλο» όπως τον γνώριζαν οι συνεργάτες και οι φίλοι του.

Καλό ταξίδι στο πάλκο του ουρανού, Αγάθωνα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ