Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Η απάντηση του Παύλου Παυλίδη στον κ. Καμπούρη

 

Δημοσιεύουμε την απάντηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συνδημότες» σε σχόλιο του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, κ. Καμπουρη:

 

Αναφέρει η απάντηση:

 

Αγαπητέ Γιάννη.

Επανέρχομαι με κίνδυνο να γίνω κουραστικός. 

Φαντάζομαι να έχεις ήδη αντιληφθεί το λάθος σου, δηλαδή να θεωρήσεις δεδομένη μια ανταλλαγή, που όχι μόνο δεν αποφασίστηκε, αλλά δεν είναι ακόμη ούτε καν στα πρώτα στάδια.

Κάθε σοβαρός αναλυτής της τοποθέτησης του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος, θα είχε αντιληφθεί ότι η συζήτηση που έγινε, ήταν για την κατ΄αρχήν αποδοχή της διερεύνησης μιας πρότασης, που θα συμπεριελάμβανε ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων ή και εξαγορά κτισμάτων συμπολιτών μας. Κάποιες δε παρατάξεις, μπορώ για την ώρα να μιλήσω μόνο για την τοποθέτηση της δικής μας, ενέταξε τις συζητήσεις αυτές σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης της πόλης, γεγονός που νομίζω είναι και το απόλυτα λογικό. Αυτά για την ουσία της τοποθέτησής μας και την από μέρους διαστρέβλωση αυτής.

Στα επιμέρους.

Αναφορικά με το ότι η επιστολή σου "απευθύνεται στους άμεσα υπεύθυνους" και την απορία σου γιατί απάντησα "εγώ". Μα για αυτόν ακριβώς τον λόγο! Είμαι και εγώ, όπως και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, "άμεσα υπεύθυνοι"! Εάν δε επιμείνεις να μας "ακυρώσεις" ως αναρμόδιους εμάς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, φαντάσου ποια τύχη θα είχε η δική σου τοποθέτηση... Είναι πέρα για πέρα λαθεμένη η αναφορά σου σε προσωπική επίθεση, όταν προκύπτει από την διαγώνια ανάγνωση ενός κειμένου, με περιεχόμενο απλά αντίθετα από το δικό σου. Επισήμανα την επιπολαιότητα του περιεχομένου, τίποτε πέραν αυτού. Ως πολίτης του Δήμου μας χαίρομαι που τοποθετείσαι, έστω και με δηκτικό ενίοτε τρόπο (έχει τη γοητεία του...), απλά θεωρώ ότι όταν εμμέσως πλην σαφώς αγνοείς προκλητικά, πόσο μάλλον όταν επιχειρείς την παραποίηση της δικής μου τοποθέτησης και των συνεργατών μου, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος.

Σε ότι αφορά το αν "ξέρω κάτι παραπάνω", όχι δεν ξέρω... Ίσως εσύ που θεωρείς δεδομένη την απόφαση για "ανταλλαγή χωρίς ικανοποιητικούς όρους και προϋποθέσεις"( μάλιστα έχεις αποφανθεί και για το ποιοι κερδίζουν (Μητρόπολη, Ιδιώτης...) και ποιοι χάνουν (Δημότες...),να έχεις καλύτερη πληροφόρηση, καθότι χρόνια τώρα κινείσαι στις παρυφές της τοπικής πολιτικής ηγεσίας... Αν έχεις, καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις...

Επειδή τέλος εμείς είμαστε παλιάς κοπής και το "παιχνίδι" αυτό της έμμεσης προσωπικής προβολής υπό το πρόσχημα της "ανησυχίας για την καταστροφή του τόπου", το ξέρουμε χρόνια τώρα παρακολουθώντας τον τοπικό τύπο, να σου πω φιλικά ότι είναι αρχικά θετικό το ότι επιχειρείς να εμπλακείς, λιγάκι προβληματικό θα έλεγα επίσης φιλικά το να επιχειρείς να εμφανιστείς ως πεφωτισμένος ( Illuminati όπως θα έλεγες και συ στην δική σου καθομιλουμένη...). Όμως εμείς έχουμε και δουλειά και δεν μπορούμε κάθε τρεις και λίγο να δίνουμε απαντήσεις στις δήθεν απορίες σου...

Για τον λόγο αυτό, καλώς όρισες στο κλαμπ των εκκολαπτόμενων αυτοδιοικητικών, μόνο να διαβάζεις προσεκτικά τα κείμενα και να μην προτρέχεις... 

Και να θυμάσαι, έχουμε και δουλειές...

Παύλος Παυλίδης

 

Για την Δημοτική Παράταξη
Συνδημότες.

 

Σ.σ. Η δημοσίευση της απάντησης του κ. Παυλίδη γίνεται κατά μη τήρηση των κανόνων δεοντολογίας που ορίζουν ότι η δημοσίευση απαντήσεων προϋποθέτει δημοσίευση του αρχικού κειμένου. 

Το κάνουμε συνειδητά, όχι ως πάγια πρακτική, αλλά σε κατά συνθήκη εξαίρεση, αφού – όπως είχαμε ξαναγράψει άλλωστε – ο κ. Καμπούρης δεν περιλαμβάνει το Verianet στον πίνακα αποδεκτών των όσων αποστέλλει προς δημοσίευση στα τοπικά ΜΜΕ.

Σαφέστατα και είναι δικαίωμα του – και δική του ευθύνη – να επιλέγει τα ΜΜΕ στα οποία επιθυμεί να δημοσιεύονται οι απόψεις του. 

Διευκρινίζουμε ότι το Verianet πάντα ήταν και παραμένει ανοιχτό βήμα διαλόγου και έκφρασης γνώμης και θέσεων. Δημοσιεύσαμε ακόμη και κείμενα τα οποία περιείχαν ευθείες βολές εναντίον μας!!!

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται…

Τα κείμενα με τα άρθρα και τις απόψεις του πολυγραφότατου κ. Καμπούρη δεν δημοσιεύονται διότι ο κ. Καμπούρης δεν μας κάνει την τιμή να μας τα στείλει. Έχει τις προτιμήσεις του. Δικαίωμά του.

Όμως από τη στιγμή που τα θιγόμενα θέματα αφορούν πράγματα του Δήμου, επί των οποίων ο κ. Καμπούρης θέλει να έχει άποψη – δικαίωμα του και αυτό – και οι απόψεις του αυτές «παράγουν» θέματα δημόσιας συζήτησης, έχουμε κάθε δικαίωμα α δημοσιεύουμε τις θέσεις και τις απόψεις που διατυπώνονται δημόσια σε απάντηση των όσων δημοσιοποιεί.

Ο κ. Καμπούρης έχει όλο το δικαίωμα τα επιλέγει τα ΜΜΕ που αυτός αρέσκεται, αλλά με τον τρόπο αυτό δε μπορεί να ορίσει τους κανόνες του δημόσιου διαλόγου. 

Είναι ένας εύκολος και έξυπνος τρόπος – άλλωστε είναι έξυπνος άνθρωπος και ο ίδιος – να πετύχεις την περιθωριοποίηση παραγόντων κοινωνικού και δημόσιου διαλόγου, αλλά στην περίπτωση μας ο τρόπος αυτός δεν ευδοκιμεί.

Θα δημοσιεύουμε αυτά που εμείς θεωρούμε κρίσιμα και χρήσιμα για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ανεξάρτητα από τους όποιους κανόνες τείνει να επιβάλει η επιλεκτικότητα του καθένα.

Αν επιθυμεί ο κ. Καμπούρης να δημοσιεύει, είναι ευπρόσδεκτος. Αν δεν επιθυμεί, τις ευχές μας  να είναι πάντα καλά…

Και εμείς από την πλευρά μας διατηρούμε το δικαίωμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης  με τα κριτήρια που εμείς θέτουμε και όχι με αυτά που επιχειρούν εμμέσως να μας επιβάλουν.

Από την συντακτική ομάδα του Verianet 

  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ