Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Για τον κορονα(ο)ϊό... - Γράφει ο Πέτρος Σπυρόπουλος

 

Η επιστημονική εξέλιξη σε λοιμωξιολογικό επίπεδο προς το παρόν περιορίζεται στη μετατροπή του ορισμού από κορονΟϊός σε κορονΑϊό. Λες κι αν αποκαλέσεις το μάστορα το Γιώργο, μαστρο-Γιώργο, θα είναι λιγότερο ή περισσότερο εξειδικευμένος ή ακόμα και διαφορετικός ! 

Γεγονός είναι, πως καλούμαστε να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε έννοιες, όπως πυρετός, επίπτωση, επιπολασμός, ιϊκό φορτίο και πολλά άλλα, από δημοσιογράφους, απόφοιτους Ι.Ι.Ε.Κ., παραμερίζοντας εξειδικευμένους επιστήμονες ! 

"Να γεμίζουμε τα θέατρα, όχι όμως τα γήπεδα. Να πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις, όχι όμως στα πανηγύρια! Να ανεβαίνουμε σε ΜΜΜ , τα τακτικά ιατρεία και τα χειρουργεία να τα αναβάλουμε ! Να μην ξεχνάμε να επικοινωνούμε με το γιατρό μας κι αυτός με μας, να μην ειδωθούμε σε περίπτωση πυρετού, μιας κι η τηλεϊατρική είναι η ενδεδειγμένη εντέλει μέθοδος ! Να φοράμε μάσκες οπουδήποτε, οποτεδήποτε, ποικιλοτρόπως κι όπως..."

Φυσικά κι είναι ο ιός , που ενδημεί ή αλλού πανδημεί, αλλά προς Θεού ας μην ξεχάσουμε όλες τις υπόλοιπες νόσους ! Η συστηματική φλεγμονή, που υφίσταται σε διαβητικούς, στεφανιαίους, νεφροπαθείς, ανοσοκατεσταλμένους, παχύσαρκους κ.α. τόσους ανθρώπους αποτελεί μάστιγα της υφηλίου! Η παγκόσμια βιομηχανία όμως τρέφεται από την παχυσαρκία και τις επιπτώσεις της (διαβήτης, στεφανιαία νόσος, νεοπλασματική νόσος, περιορισμός κοινωνικών δραστηριοτήτων, κατάθλιψη, κ.λ.π.). Η διαφορική διάγνωση εγκαταλείφθηκε και παντού βλέπουμε το ένα και μοναδικό τέρας της εποχής !

Εν κατακλείδι, τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν άμεσα η έμμεσα από τον κορονα(ο)ϊό, τόσο από την προσπάθεια αντιμετώπισής του, όσο και από τις ψυχοκοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του, όσο κι από την πλημμελή ή/και καθόλου αντιμετώπιση άλλων νοσογόνων καταστάσεων( ειδικά στην εποχή της καραντίνας) σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο επίπεδο είναι ποικίλα κι ενδεχομένως δυσεπίλυτα. Ο Covid-19, -20... etc. ήρθε για να μείνει, το μείζον πρόβλημα όμως, η παγίδα, η διαστροφή είναι να κοιτάμε το δάχτυλο εκείνου, που μας δείχνει το φεγγάρι. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά επιστημονική ενάντια στην οποιαδήποτε πολιτική !

 


* Από το προσωπικό προφίλ του Πέτρου Σπυρόπουλου στο Facebook

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ