Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Κορονοϊός: 196 κρούσματα στην Ελλάδα – Πέντε νέα στην Ημαθία

 

Πέντε νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ημαθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε μονάδα υγείας της Ημαθίας, ενώ τα άλλα τέσσερα σε ιδιωτικά εργαστήρια και μονάδες εκτός Νομού.

Το κρούσμα που διαπιστώθηκε σε μονάδα υγείας της Ημαθίας, είναι γυναίκα, είχε έρθει σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα.

Οι δυο εκ των υπόλοιπων τεσσάρων ασθενείς είναι νεαρής ηλικίας, είχαν επαφή με θετικό κρούσμα του οικογενειακού περιβάλλοντος και διατηρούν χαμηλά συμπτώματα, ενώ οι άλλοι δυο είναι κάτοικοι Βέροιας, είχαν επιστρέψει από τις διακοπές και δεν χρήζει νοσηλείας κανείς τους. 

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 214 θανάτους συνολικά στη χώρα. 71 (33.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ