Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Κι’ άλλος ένας μάγκας πάει… - «Έφυγε» ο Κώστας Καισαρίδης

 

Στα 76 του χρόνια «έφυγε» ο Κώστας Καισαρίδης.  Ένας ακόμη από την «παλιά φρουρά», από τους τελευταίους μιας άλλης εποχής και μιας άλλης πάστας ανθρώπων.

Με μια ζωή σαν παραμύθι ακατάλληλο για παιδιά.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο θρυλικό «Κεμάλ - μπεη», στην άκρη της πόλης, στην γιετονιά την ξακουστή για τα παλικάρια της.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας, γιος του «Ντελη-Γιορδαν», γνωστού για την τόλμη του και της Παναγιώτας της αντάρτισσας, που στο τέλος του εθνικού αλληλοσπαραγμού πήρε το δρόμο της προσφυγιάς.

Ο Κώστας μεγάλωσε μόνος περνώντας όλα τα μονοπάτια της ζωής, ακόμη και τα πιο σκληρά, έχοντας πάντα το κιμπαριλίκι και το μπεσαλίκι οδηγό και χαρακτήρα.

Υπήρξε από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες ιδιαίτερων ξυλοκατασκευών.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του  αποσύρθηκε διακριτικά. Οι δημόσιες εμφανίσεις του ήταν στο «Φιλίππειο», στους αγώνες χαντ-μπολ για να καμαρώνει την αγαπημένη του εγγονή, την Φωτεινή Νούσια.

Δίκαια περήφανος για τα δυο του παιδιά, τον Ιορδάνη και την Παναγιώτα, έζησε απ’ τα 17 του χρόνια με την «κυρα - Φώτω», την σύντροφο της ζωής του.

Με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, φορώντας μάσκα οξυγόνου και με βαριά την ανάσα, πριν μερικά χρόνια μου διηγήθηκε τη ζωή του.

«Ό,τι σου λέω θα τα βγάλεις μετά που θα πεθάνω», μου είπε. Αφήνοντας μια επιθυμία στους δικούς του: «Όταν φύγω δεν θέλω δάκρυα. Τραγούδια του Ζαμπέτα θέλω να μου βάλετε στην κηδεία μου», είχε πει…

Αυτός ήταν ο Κώστας Καισαρίδης. Ένας μάγκας παλιάς κοπής, απ’ τους λίγους που απέμειναν και φεύγουν ένας ένας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Θα τον θυμόμαστε πάντα…. Μάγκα με την κυριολεκτική έννοια…. Κιμπάρη και μπεσαλή… ;Ένα αληθινό παλικάρι!!!!

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ