Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

«Τω καιρώ εκείνω» – Όταν η Νάουσα συγκέντρωνε χρήματα για κολυμβητήριο και το εισιτήριο στη συναυλία του Νταλάρα είχε 3.500 δραχμές

 

«Τω καιρώ εκείνω» είναι μια νέα στήλη του Verianet η οποία, μαζί με τη στήλη «Σαν σήμερα» θα επιχειρεί να θυμίζει, να υπενθυμίζει και να ανακαλεί μνήμες και αναμνήσεις από το κοντινό ή μακρινό παρελθόν. 

Πολύτιμος αρωγός ο τύπος και τα έντυπα της εποχής, όπως και κάποιες μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα τότε γεγονότα και καταστάσεις.

Η στήλη δεν επιχειρεί να κάνει συστηματική ημερολογιακή καταγραφή γεγονότων, αλλά κυρίως να μεταφέρει κλίμα και ατμόσφαιρα άλλων εποχών.

Ξεκινάμε λοιπόν να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να θυμηθούμε τι γινότανε στα τέλη Αυγούστου, μερικά χρόνια πριν…

Βρίσκουμε λοιπόν ότι το 1986 στα τέλη Αυγούστου υπάρχει έντονη κινητικότητα σχετικά με τον καταρτισμό συνδυασμών εν όψει των Δημοτικών εκλογών. Στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς προτείνεται η ηγεσία του ψηφοδελτίου στους κ.κ. Κασαμπαλή, Δερέ και Πολυχρονιάδη. Αρνούνται και οι τρεις. Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του θα είναι ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1987,  ο Δήμαρχος Νάουσας, Δημήτρης Βλάχος ανακοινώνει το κλείσιμο του Δημαρχείου για δύο μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται έναντι της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς οι Ναουσαίοι διοργανώνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του ταμείου που προορίζεται για την κατασκευή κολυμβητηρίου στη πόλη.

Τον Αύγουστο του 1989 το καλλιτεχνικό ζευγάρι και ζευγάρι και στη ζωή, Άννα Βίσση και Νίκος Καρβέλας εμφανίζονται σε κοσμικό κέντρο της Βέροιας. Φτάνουν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας μαζί με την κορούλα τους, την 7χρονη τότε, Σοφία…

Στα τέλη Αυγούστου του 1992 ξεσπούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις με αφορμή την τεράστια μόλυνση στην Τάφρο «66» με επίκεντρο την περιοχή της Ειρηνούπολης.

Στις 22 Αυγούστου του 1993 η Νάουσα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, ενώ στην Αλεξάνδρεια, στα πλαίσια των «Ημαθιώτικών», δίνει συναυλία ο Χρήστος Νικολόπουλος. Μαζί του ο Πασχάλης Τερζής, ο Ηλίας Μακρής και η Φαίη Μάτσου.

Στα τέλη Αυγούστου του 1993 ο Δήμαρχος Βέροιας, Ανδρέας Βλαζάκης καταθέτει μήνυση κατά του Νομάρχη Ημαθίας, Κων. Ευθυμιόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου. 

Στις 22 Αυγούστου 1996 ο Γιώργος Νταλάρας δίνει συναυλία στο θέατρο Άλσους. Η γενική τιμή εισόδου είναι 3.500 δραχμές, ενώ υπάρχουν και φοιτητικά εισιτήρια τα οποία τιμώνται στις 2000 δραχμές!!! (Κάντε μια αντιστοίχιση σε ευρώ…)

Το 1997 ανακοινώνεται η εφαρμογή του «Καποδίστρια» και προκαλεί έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο των συνενώσεων. Πάνω από 5 ώρες διαρκεί συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου κατά την οποία διατυπώνονται διάφορες απόψεις. 

Από την εφαρμογή εκείνη προκύπτουν στην Ημαθία 12 Δήμοι.

Τον Δεκαπενταύγουστο του 2000 το παραδοσιακό ντέρμπυ Ναπαρτιάνων-Μαρουσιάνων συγκεντρώνει τον ενδιαφέρον άνω των 1500 φιλάθλων. Δεν ολοκληρώνεται όμως λόγω σοβαρού τραυματισμού ποδοσφαιριστή ο οποίος αντί να κλωτσήσει τη μπάλα, κλώτσησε μια από τις αναρίθμητες τούφες χόρτο που ήταν διάσπαρτες στον αγωνιστικό χώρο. Στο χρονικό εκείνο σημείο το σκορ ήταν 4-2  υπέρ των Ναπαρτιάνων.

Στα τέλη του Αυγούστου του 2002 η Εταιρία προστασίας Ανηλίκων ανακοινώνει τη διοργάνωση συναυλίας στο θέατρο Άλσους στη Βέροια με τον Βασίλη Καρρά. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ