Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο: Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και αυτοί δήθεν ανήξεροι για το γνωστό ρουσφέτι (βίντεο)

 

Η κατ' ανάγκη πραγματοποίηση συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη φαίνεται να αποτελεί εξαιρετικό σωσίβιο.

Πλην των μελών του Σώματος (όσων παίρνουν μέρος) τα τοπικά ΜΜΕ είναι επιφορτισμένα να μεταφέρουν στην κοινή γνώμη τα τεκταινόμενα σε μια εκ των πραγμάτων κλειστή για τους πολίτες, διαδικασία.

Κι επειδή κατά την "μεταφορά" πάντα μένουν "υπόλοιπα", ο μέσος πολίτης - ακόμη και ο πιο "ενεργός" - σίγουρα έχει ένα έλλειμμα.

Όσο χρήσιμη και να είναι η τεχνολογία, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον άμεσο τρόπο επικοινωνίας, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει ένας ζωντανός διάλογος, από μια "συζήτηση" δια web καμερών.

Μάλιστα ευλόγως ετέθη το ερώτημα γιατί άραγε είναι ασφαλείς 20-25 μαθητές σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών φορώντας μάσκες και δεν είναι ασφαλείς οι δημοτικοί σύμβουλοι σε μια αίθουσα πολλαπλάσια μεγαλύτερη....

Το ερώτημα ετέθη "ρητορικώς" και δεν απαντήθηκε, όπως συνηθίζεται άλλωστε...

Μάλιστα η τεχνολογία αυτή τη φορά ήταν αρκετά "δύστροπη" με συνέπεια η συνεδρίαση να αρχίσει με καθυστέρηση 20 και πλέον, λεπτών και διαρκή προβλήματα στην εξέλιξη, τόσα και τέτοια που ακύρωναν πολλές φορές τους ομιλητές και τη συνοχή της συζήτησης.

Το "αρχείο" της συνεδρίασης κρατήθηκε μόνο ηχητικά από το Δήμο καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος του Σώματος, διαπιστώθηκε αδυναμία καταγραφής από το σύστημα.

Μετά από όλα αυτά στην ιστορία καταγράφηκε μια ακόμη συνεδρίαση η οποία εν μερει κάλυψε την τυπική υποχρέωση, αλλά επί της ουσίας απέχει από τους όρους μια ουσιαστικής συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτών των δυνατοτήτων και των τεχνικών προβλημάτων, στα όσα κατορθώθηκαν να διατυπωθούν, η συνεδρίαση ξεκίνησε με φραστική επίθεση του δημάρχου κατά του κ. Παυλίδη για τον θέμα των Ριζωμάτων, για να πάρει τη σκυτάλη η κ. Μπατσαρά λέγοντας ότι της έκαναν αλγεινή εντύπωση οι ενέργειες του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε τοποθέτηση του κ. Μαρκούλη, καθώς ήταν αδύνατη η σύνδεση με τον κ. Παυλίδη, η οποία όμως ακούστηκε κατά το ήμισυ, λόγω τεχνικού προβλήματος, για να δοθεί ο λόγος στον Παυλίδη ο οποίος όμως δεν ακουγόταν, οπότε ξαναδόθηκε ο λόγος στον Μαρκούλη.

Υπό αυτές τις συνθήκες  ολοκληρώθηκε η συζήτηση στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα.

Στα τακτικά θέματα οι τεχνικές συνθήκες παρουσίασαν μια σχετική βελτίωση, όχι όμως  οι γνωστές νοοτροπίες.

Έτσι στη λογική «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο», η δήμαρχος επέμενε ότι αυτή την εποχή η ανάγκη που έχει ο Δήμος είναι να πάρει δημοσιογράφο. Κατά τη συζήτηση του θέματος η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας, δεδομένου ότι είναι γνωστή η «υπεσχημένη» θέση και το πρόσωπο για το οποίο προορίζεται. Από το πρωί πήραν φωτιά τα τηλέφωνα από το «περιβάλλον» και το απόγευμα ο κ. δήμαρχος έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα για το «ρουσφέτι» που το ξέρουν οι πάντες…

Έτσι κι αλλιώς τα κακόγουστα αστεία έχουν γίνει συνήθεια πλέον…

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - προ ημερήσιας διάταξης 24/8/2020


Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο - τακτικά θέματα 24/8/2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ