Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Πρώτος «ανασχηματισμός» - Ήταν 7, γίνανε 9 οι αντιδήμαρχοι

 

Ο πρώτος «ανασχηματισμός» της δημοτικής Αρχής ανακοινώθηκε το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου.

Λίγο – πολύ αναμενόμενος ως προς τη «φιλοσοφία» και σχεδόν προφανής από τις «διαρροές» που ευσχήμως υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες, προς δημιουργία κατάλληλου κλίματος.

Βοηθούντων και των «αποκλειστικών» πληροφοριών  που τεχνηέντως δημιουργούσαν την αναγκαία ανατροφοδότηση. 

Μάλιστα μέσα στην πρεμούρα για τα «πατροναρίσματα», πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ότι σε έναν Δήμο του μεγέθους (και της παραγωγής) της Βέροιας χρειάζονται 9 αντιδήμαρχοι!!!

Όπως επίσης χρειάζεται ακόμη ένας «ειδικός συνεργάτης», όπως διαπίστωσε και διατύπωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο «πρώτος πολίτης», έχοντας δρομολογήσει ήδη  με μοναδικά προκλητικό τρόπο ένα «προβλέψιμο ρουσφέτι».

Ο νομοθέτης δίνει στον «πρώτο πολίτη» το δικαίωμα να επιλέγει και να ορίζει (να διορίζει για την ακρίβεια) αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων και ειδικούς συνεργάτες σε θέσεις αντιμισθίας και μη.

Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης, μια αντιμισθία ή ένας μισθός που ξεπερνάει υπερβολικά πολύ τις απολαβές ενός μέσου εργαζόμενου, είναι κάτι που δεν αποτελεί απλώς ένα ευεργέτημα. Είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα και φυσικά δικαιολογεί την έκφραση κάθε ευγνωμοσύνης.

Για να μην μιλήσουμε για σχέσεις εξάρτησης διότι μπορεί να θεωρηθεί μεμπτό για το πολιτικό ανάστημα των ενασχολούμενων με τα «κοινά»….

Στην προκειμένη περίπτωση ο «πρώτος πολίτης» έκρινε ότι οι επτά (7) αντιδημαρχίες είναι λίγες για έναν δήμο του μεγέθους της Βέροιας και τις έκανε εννέα (9).

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να χωρέσουν  όλοι, χωρίς να προκύψει ζήτημα με τους «βασικούς»…

Από μια απλή παρατήρηση φαίνεται ότι κάποιοι έχουν πάρει την καρέκλα σπίτι τους. Αλλά υπάρχει και το «νέο αίμα» στο «ενδοοικογενειακό περιβάλλον», που αδημονεί να φορέσει «χλαμύδα». Και υπάρχει και το «πολιτικό συμπεθεριό» με την άλλη πλευρά και πρέπει απαραιτήτως να βρεί τις (προσυμφωνημένες μήπως;) «καρέκλες» στο «πάνθεο της τοπικής εξουσίας»…

Ευτυχώς που όλα αυτά περιορίζονται σε δήμους σαν τη Βέροια. Η οποία προς το παρόν διέλαθε της προσοχής όσων αναζητούν ιδέες για κάποια επιθεώρηση ή κάποια, ίσως, «μαύρη κωμωδία»…

Ποτέ μη λες ποτέ… 

 

Δ. Καρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ