Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Η ανάγκη για μια σύγχρονη και ενωμένη Αριστερά - Γράφει ο Ακεψιμάς Αποστολίδης

 

Όσο περνά ο καιρός, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι ο νεοφιλελευθερισμός στην χώρα μας, καθημερινά περνά την χειρότερη κρίση του. Το καταλαβαίνουμε από τους υπουργούς που όταν δεν βρεθούν στα πληρωμένα ΜΜΕ, ψελλίζουν διάφορες ασυναρτησίες. Για την Νεα Δημοκρατία θα μπορούσα να πω ότι δεν αποτελείται από νεοφιλελεύθερους  ούτε καν την λαϊκίστικη παραδοσιακή Δεξιά αλλά αποτελείται από ανθρώπους εξουσιομανείς, που παρά την γενική κατακραυγή (όσους δεν έχουν πληρώσει) παραμένουν στην θέση τους.  Ξέρουμε τι γίνεται με την προστασία της πρώτης κατοικίας; Η ανεργία έχει φτάσει κοντά στο 20% . Δεν μιλάμε για την Μακεδονία,  εκεί και αν δεν εξαπατήθηκε ο Ελληνικός Λαός. 

Υπάρχουν όμως και αξιόλογοι άνθρωποι στην Νεα Δημοκρατια  που δεν είναι ούτε εξουσιομανείς ούτε και τυχοδιώκτες.

Μπορεί να κυβερνήσει η αριστερά, το απόδειξε στην Ελλάδα με την  προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν είναι κάτι ουτοπικό. Με τα όποια λάθη της, κατάφερε να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο, να μειώσει αισθητά την ανεργία, αύξηση μισθών και να παραδώσει γεμάτα ταμεία. Αυτά τα παραδέχονται και οι σοβαροί δεξιοί.      

Ο ρόλος της Αριστεράς δεν θα πρέπει να είναι ένα μόρφωμα από ανθρώπους, που έχουν κατά  νου τα κινήματα της λατινικής Αμερικής, όχι ότι είναι κακό απλά εδώ είναι Ευρώπη. Είναι σαφές και κατηγορηματικό ότι η Αριστερά στην Ευρώπη δεν μπόρεσε να είναι  μπροστά από  την Εποχή της. Δεν μπόρεσε να  γίνει πρωτεργάτης  σε όλες αυτές τις αλλαγές. Δυστυχώς για την Ελλάδα η Αριστερά έχασε τον Δρόμο της. Μια αριστερά που πάλεψε να διώξει τους Γερμανούς, μια αριστερά που αγωνίστηκε για την Δημοκρατία και νέες αλλαγές.

Πολεμήθηκε και πολεμάται ακόμα και σήμερα από νεοφιλελεύθερους ψηλά  πολιτικά διανοούμενους.

Και όμως η Αριστερά, αυτό το πολίτικο κίνημα και τους μεγάλους αγώνες  και την  μεγάλη ιστορία, έμεινε εκεί.

Έχασε τον δημιουργικό και ρηξικέλευθο χαρακτήρα της. Χαρτιά και θεωρίες . Τίποτα νέο  τίποτα καινοτόμο.

Η ανάγκη για μια σύγχρονη Αριστερά του 21 αιώνα είναι ίσως η μεγαλύτερη ανάγκη που έχει αυτή την στιγμή η χώρα μας και η Ευρώπη. Μια αριστερά που δεν θα ξεχάσει ποτέ τις αρχές της, και τους αγώνες του κόσμου.

Η σύγχρονη Αριστερά δεν θα πρέπει να μισεί το νέο, ούτε και το κάτι το διαφορετικό, αντιθέτως θα πρέπει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους για νέα πράγματα. Και το σημαντικότερο από όλα, να μην θεωρεί την πρόοδο συγχρονισμό. Χρειαζόμαστε μια αριστερά που τα Κρατικά πανεπιστήμια  θα τα μετατρέψει στα καλύτερα πανεπιστήμια από ότι τα ιδιωτικά. Μια αριστερά που θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα με πάντα κρατικό έλεγχο. Που θα προστατεύει τον πολίτη από τράπεζες και κοράκια που θέλουν να του πάρουν το σπίτι. Μια σύγχρονη αριστερά που αποβάλει τον πουριτανισμό της παραδοσιακής αριστεράς  [ ΚΚΕ].

Αυτήν την Αριστερά χρειαζόμαστε και είναι στο χέρι μας να την φτιάξουμε μέσα από υφιστάμενους πυρήνες. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ