Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: “Όχι στην υποχρεωτική χρήση μάσκας” - Μαζική διαμαρτυρία για τα μέτρα ένταξης των μαθητών στα σχολεία (βίντεο)

 

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποιήσης κατά των μέτρων που θα εφαρμοστούν στα σχολεία λόγω κορονοϊού, μαζική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Βέροια το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της Εληάς από την ομάδα “Γονείς της Ημαθίας για τα δικαιώματα των παιδιών στα σχολεία”.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, “Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν υποχείριο και πειραματόζωα κανενός”, εκφράζοντας την αντίθεση στα μέτρα ένταξης των μαθητών στις τάξεις.

Τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, με συντονίστρια την Αναστασία Γεωργιάδου, παρακολούθησαν γονείς τόσο από τη Βέροια, όσο και από τη Νάουσα, και την Αλεξάνδρεια.

Αρκετοί ήταν αυτοί, που παρακολούθησαν την εκδήλωση από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Βουρδούνης, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε σε γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με την υγεία των μαθητών από την πολύωρη χρήση της μάσκας μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Τη στήριξη στον αγώνα, εξέφρασε και η Ένωση Πολιτών Ημαθίας, με εκπρόσωπο την Έλσα Μανωλοπούλου. Η κ. Μανωλοπούλου, την ομιλία της οποίας παρακολούθησε ο κόσμος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναφέρθηκε στα είδη μάσκας που υπάρχουν, στους σκοπούς που ικανοποιούν και στις διαφορές που έχουν με τις μάσκες που θα διατεθούν στα σχολεία.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βέροια - Γονείς Ημαθίας για τα δικαιώματα των παιδιών στο σχολείο 6/9/2020

 


 

Τονίστηκαν ιδιαίτερα:

“Όχι” στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, “Ναι” στην προαιρετική.

“Όχι” στα τεστ.

“Όχι” στα εμβόλια.

“Όχι” στα πειράματα στα παιδιά.

“Έχουμε πανδημία; - Να μην ανοίξουν τα σχολεία.”

"Μπορούν οι ενήλικες να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Π.Ο.Υ ; "

"Λιγότερα παιδιά στις σχολικές αίθουσες"

"Δάσκαλε, γνωρίζεις την τεχνική απόφραξης αεραγωγού;"

 

- Αντίστοιχη συγκέντρωση για το δικαίωμα των παιδιών για δημόσια εκπαίδευση χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα πραγματοποιηθεί και στη Νάουσα, με μηχανοκίνητη πορεία την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες, θα βρείτε στο slider ακριβώς κάτω από τον τίτλο

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ