Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Οι επτά «άγνωστοι σύμβουλοι» του δημάρχου Βέροιας και τα 50.000 ευρώ για τον όγδοο…

 

Στην τελευταίο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Βέροιας «ενημέρωσε» το Σώμα για τους «ειδικούς συμβούλους» που διαθέτει και την ανάγκη πρόσληψης ενός ακόμη.

Μια ενημέρωση εξαιρετικά «μυστηριώδης», δεδομένου ότι ο «πρώτος πολίτης» ήταν εξαιρετικά φειδωλός και αποκλειστικά… περιγραφικός.

Είπε ότι έχει επτά ειδικούς συμβούλους και ανέφερε την επιστημονική τους κατάρτιση. Λες και επρόκειτο καμιά «λίστα κατασκόπων» και πρέπει να είναι κρυφά τα στοιχεία τους…!!!

 

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο - Η πρόσληψη του 8ου ειδικού συνεργάτη 20/8/2020

 

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε δήμαρχο να προσλαμβάνει «ειδικούς συνεργάτες». Ο ρόλος και το αντικείμενό τους είναι να προσφέρουν υπηρεσίες και έργο σύμφωνα με τις επιστημονικές τους γνώσεις και το αντικείμενο που τους ανατέθηκε. Αμείβονται από το δημοτικό ταμείο. Τίποτα μεμπτό και περίεργο μέχρι εδώ. 

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε δήμαρχο για να κάνει χρήση. Από την χρήση μέχρι την «κατάχρηση» υπάρχει ουσιαστική απόσταση…

Όταν κάνεις ορθή χρήση, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι τίποτα…

Κατά συνέπεια οι ειδικοί συνεργάτες, όπως και κάθε υπάλληλος του Δήμου, είναι εργαζόμενοι με την μία ή την άλλη εργασιακή σχέση και δεν υφίσταται λόγος να είναι κρυφά τα ονόματά τους. Όπως δεν υπάρχει λόγος να είναι «αόριστο» το εργασιακό τους αντικείμενο, ούτε καν οι αμοιβές τους. 

Ως εργαζόμενοι προσφέρουν υπηρεσίες σε κάποιον τομέα και αφού εργάζονται, πρέπει να αμειφθούν. Ουδείς διαφωνεί επί όλων αυτών…

Από τη στιγμή που όλα είναι απόλυτα νόμιμα και χωρίς «θολά σημεία», προς τι το αόριστον της αναφοράς κ. δήμαρχε; 

Το πιο ορθό και φυσιολογικό είναι να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και μέσω αυτού τους δημότες για το ποιοι είναι οι προσληφθέντες ως «ειδικοί σύμβουλοι», ποιο είναι το αντικείμενο του καθένα και σε τακτά διαστήματα, ποια είναι η «παραγωγή» που έγινε στον εκάστοτε τομέα. 

Γιατί δεν το κάνει ο κ. δήμαρχος; Ποιοι είναι οι «ειδικοί σύμβουλοι» του; 

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση περί «ειδικών συμβούλων» έγινε όταν ο «πρώτος πολίτης» έθεσε ζήτημα να προσλάβει και όγδοο (!!!) ειδικό συνεργάτη. 

Ο 8ος «ειδικός συνεργάτης» θα έχει αντικείμενο να παίρνει πληροφορίες από site και άλλες πηγές στην Ελλάδα και ίσως και το εξωτερικό και αυτό, σύμφωνα με το «επιχείρημα» του κ. δημάρχου, θα είναι χρήσιμο.

Αυτός ο ειδικός συνεργάτης για τις υπηρεσίες του αυτές θα αμείβεται με κάτι περισσότερο από 2000 ευρώ μηνιαίως αφού η σχετική σύμβαση προβλέπει συνολική αμοιβή 51.000 ευρώ για 24 μήνες!!! 

Τελικά είναι πολύ καλή προοπτική να εκτιμά τα προσόντα σου ένας δήμαρχος!!! 

Το θέμα είναι ότι πριν ακόμη φτάσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε γνωστό ότι η υποτιθέμενη αδιάβλητη διαδικασία προκήρυξης της θέσεις θα είναι μια διαδικασία –«μαϊμού», αφού το πρόσωπο που θα αναλάβει το ρόλο του 8ου ειδικού συνεργάτη έχει κανονιστεί ήδη!!! Μια περίπτωση με όλα τα χαρακτηριστικά του «ρουσφετιού», πέρα από τις άλλες προεκτάσεις.

Ο νόμος δίνει στον εκάστοτε δήμαρχο τη δυνατότητα να κάνει «χρήση» συγκεκριμένων διατάξεων, με σκοπό την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου.

Φαίνεται ότι ενίοτε η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου είναι κάτι υποδεέστερο μπροστά  στο «ρουσφετάκι» και στην «τακτοποίηση» ημετέρων, καμιά φορά και όψιμων και «υπόγειων» ημετέρων. 

Όσο για τα «κριτήρια»; Ας μην επεκταθούμε περισσότερο… Γελάει και το παρδαλό κατσίκι, αν κρίνει κανείς από τη «φυσιογνωμία» της μιντιακής προσφοράς… 

Προφανώς θα είναι πολύ χρήσιμο για το Δήμο η συγκέντρωση πληροφοριών για τον κ…. (συγγνώμη) για τους γλουτούς κάποιων μοντέλων και για τις τελευταίες εξελίξεις στο bog brother…

Έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχει χρόνος για φρένο… Γιατί το κακό έχει παραγίνει…

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ