Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Φασισμός και Big Brother .. - Γράφει ο Ευάγγελος Πάλλας

 

Φασισμός δεν είναι μόνοι οι κυρ Παντελήδες, που κόβουν την ανάσα στον κάθε Floyd γιατί είναι μαύρος. Άρα υπάνθρωπος. Φασισμός δεν είναι μόνο τα εθνικιστικά συνθήματα περί ανώτερης φυλής. Είναι η καθημερινότητα να παρακολουθείς απαθής τα δρώμενα σε εκπομπές όπως ο Big Brother. Ναι, έτσι γίνεται ο εκφασισμός της κοινωνίας. Ο στόχος του συγκεκριμένου παιχνιδιού και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ , είναι η επίτευξη πρώτον συγκομιδής κερδών και δεύτερον η προσφορά μιας φτηνής τηλεθέασης, γνωρίζοντας ότι το κράτος με το ΕΡΣ δεν θα επέμβει όσο πιο «φθηνά» προϊόντα προσφέρουν τα συστημικά κανάλια, τόσο η επιβίωση τους είναι σίγουρη.

Τέτοιοι «λεβέντες» όπως ο παίχτης του Big Brother, δολοφόνησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, βίασαν και σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη, την Souzan Eaton και πολλές άλλες. Τέτοια «παλικάρια» προσφέρουν μια ζωή κόλαση στις γυναίκες πίσω από τις κλειστές πόρτες και τα καλοχρωματισμένα ντουβάρια. Τέτοιες πρακτικές στηρίζει το αστικό κράτος και οι φωνές του μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια αφού όλα αυτά τα σκουπίδια, συνεχίζουν να υπάρχουν και να μπαίνουν καθημερινά στα σαλόνια, συνεχίζοντας τον εκφασισμό της κοινωνίας. Τι είναι άλλωστε ένα πρόστιμο μπροστά στην τηλεθέαση.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, η κατρακύλα της ιδιωτικής ζωής, αλλά και η καταβαράθρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσω εκπομπών τύπου Big Brother, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το καπιταλιστικό μάρκετινγκ, χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τέτοιου είδους σκουπίδια, για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Στο βωμό του κέρδους η μαζική αποχαύνωση της νεολαίας και του τηλεοπτικού κοινού πάει χέρι – χέρι.

Στην χαλαρή αντίδραση της κοινωνίας, η τηλεθέαση είναι αυτή που έκανε θέαμα τα σκουπίδια. Χωρίς θεατές όλοι οι θλιβεροί παίχτες των παιχνιδιών δεν θα υπήρχαν. Τα ΜΜΕ και η μικρή οθόνη που φιλοδόξησε να γίνει το μεγάλο παράθυρο στον κόσμο, έχει συρρικνωθεί σε μια μεγάλη κλειδαρότρυπα. Τα social media παίζουν κι αυτά πια με όρους τηλεοπτικούς.

Η ευθύνη των συγκεκριμένων ΜΜΕ που μεταδίδουν τα αντίστοιχα παιχνίδια, δεν απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες τους από την ευθύνη. Ναι, επιχειρήσεις είναι και αναζητούν κέρδη, αλλά η ηθική των ιδιοκτητών είναι αυτή που κρίνεται. Η αθλιότητα που εκπέμπουν τα αντίστοιχα παιχνίδια, είναι χαρακτηριστικό του νεοφιλελεύθερου τηλεοπτικού μοντέλου που προσπαθούν να το περάσουν στην κοινωνία.

Είναι συνειδητή επιλογή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, να χρησιμοποιεί τηλεοπτικά υποπροϊόντα, αλλά και η απίστευτη στάση του ΕΣΡ, που «νίπτει  τα χείρας» αναρμόδιο ακούστε ότι το σχόλιο έγινε μέσω διαδικτύου!...

Ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ψευτομαγκιά και ο κοινωνικός δαρβινισμός, δεν εμφάνισε καν από το πουθενά, καλλιεργούνται και αναπτύσσονται στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κοινωνίας, συνυπάρχουν και αλληλοτροφοδοτούνται. Στόχος είναι διττός: Να εκφέρονται δημόσια ρατσιστικές ή ομοφοβικές απόψεις, επίσης επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και ειδικά των νέων από τα μικρά και μεγάλα κοινωνικά ζητήματα… Η επόμενη κίνηση πρέπει να είναι…Κλείστε την τηλεόραση… 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ