Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - Ανεξαρτητοποίηση Τσιούντα με ομοβροντίες "εις μη ιδρώντα ώτα" (βίντεο)

 

Με μύδρους κατά της επικεφαλής της συνεργαζόμενης με την συμπολίτευση, παράταξης "Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη", Γεωργία Μπατσαρά, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Τσιούντας.

Ο πρώην πλέον σύμβουλος της παράταξης έκανε λόγο για "κατρακύλα" και για κίνδυνο να αναδειχθεί το παρόν συμβούλιο ως το "χειρότερο δημοτικό συμβούλιο" και χαρακτήρισε την κ. Μπατσαρά "υποδιοικήτρια του Δήμου"!!!

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα  περί "πλουτισμού" τα οποία λέχθηκαν από την κ. Μπατσαρά.

Από την πλευρά της η κ. Μπατσαρά έκανε μια αρκετά σύντομη τοποθέτηση στα όσα είπε ο κ. Τσιούντας, υπερασπιζόμενη το δικαίωμά της να έχει άποψη. 


Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά θέματα. Κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του ήταν η αναφορά στην αγωγή την οποία επίκειται να υποβάλλει κατά του κ. Διαμάντη, αναφερόμενος με αριθμούς και στην θητεία του ως πρόεδρος της ΚΑΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παυλίδης, το ταμείο του ΚΑΠΑ κατά την ανάληψη από τον κ. Διαμάντη και κατά την αποχώρησή του, παρουσίασε διαφορά που ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ. Ο κ.Παυλίδης εξέφρασε την "ευχή", το ποσό αυτό να αποδειχθεί ότι δαπανήθηκε για δράσεις προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Μαρκούλη ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του ορισμού των αντιδημάρχων, ότι πρόκειται για "συμμαχία συμφερόντων".

Έθεσε το ερώτημα για το τί τελικά εννοούσε ο Δήμος με την ανακοίνωσή του σχετικά με τα σχολεία...

Τοποθετήσεις έκαναν ως επικεφαλής παρατάξεων ο κ. Τσανακτσίδης και ο κ. Μελιόπουλος.

Το όλο κλίμα δε θα μπορούσε να διαφέρει από τη γνωστή "ωραία ατμόσφαιρα" που αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο κ. Γιάννης Τσανακτσίδης έκανε λόγο για "ψιλοτσαμπουκάδες"  που δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτός το είπε, αυτός το άκουσες..

Λίγο αργότερα εξελίχθηκε ακόμη μια πράξη "ψευτοτσαμπουκά", αλλά ο "πρώτος πολίτης" ουδόλως έδειξε να ενοχλείται. Παρακολούθησε τα "δρώμενα" ίσως με κρυφό καμάρι για τα στελέχη του.

Άλλωστε το "βηματισμό" στο ύφος τον δίνει ο κ. δήμαρχος, με τη μονίμως απειλητική στάση και εικόνα που προσιδιάζει περισσότερο σε "κοτζαμπάση"...

Μοιραία οι τρεις ώρες που διήρκεσε το πεδίο των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, χρειάζεται πολύ λεπτομερής αναζήτηση για να βρει κανείς κάποια πράγματα ουσίας, πέρα από τις "καθεστωτικού τύπου" επιδείξεις "πριγκίπων"....

Μπορεί νωρίτερα ο κ. Κελεσίδης να κατακεραύνωνε την αρχηγό του, αλλά όταν πήρε το λόγο ο κ. Παλουκίδης με τον οποίο συμμετείχαν στη συνεδρίαση δίπλα-δίπλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο που τον έκανε αντιδήμαρχο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Θεοδωρίδης με έντονη παρέμβασή του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ύφος του περιεχομένου της συνεδρίασης, αλλά από το προεδρείο η απάντηση που δόθηκε ήταν "όποιος θέλει μπορεί να κλείσει και να πάει για καφε"...

 

Όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στα βίντεο που ακολουθούν. Απολαύστε τα...

Βέροια Δημοτικό συμβούλιο -προ ημερήσιας διάταξης 01 28/9/2020

Βέροια Δημοτικό συμβούλιο -προ ημερήσιας διάταξης 02  28/9/2020

Βέροια Δημοτικό συμβούλιο -θέματα ημερήσιας διάταξης 28/9/2020

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ  1ο :  Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ. 32/2020 απόφασης του Δ/κού Συμβουλίου της της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Βέροιας», για την τροποποίηση ή μη του κανονισμού προσωπικού της επιχείρησης
ΘΕΜΑ  2ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 188/2015 (Ορθή Επανάληψη) απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης του Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Βέροιας.
ΘΕΜΑ  3ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης Ο.Ε.Υ. Δήμου Βέροιας
ΘΕΜΑ  4ο :  Έγκριση ή μη αύξησης ωραρίου εργασίας υπαλλήλων του Δήμου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Μερικής Απασχόλησης (Διαρκείας δέκα (10) μηνών)
ΘΕΜΑ  5ο :  Έγκριση ή μη αύξησης ωραρίου εργασίας υπαλλήλων του Δήμου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Μερικής Απασχόλησης (Διαρκείας τεσσάρων (4) μηνών)
ΘΕΜΑ  6ο :  Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (11η) προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας, έτους 2020.
ΘΕΜΑ  7ο :  Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (12η) προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας, έτους 2020.
ΘΕΜΑ  8ο :  Έγκριση ή μη υπογραφής διακήρυξης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 
ΘΕΜΑ  9ο :  Έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για τη δυνατότητα χρήσης νερού και του δικτύου ύδρευσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρία με την επωνυμία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ο.Ε.»
ΘΕΜΑ  10ο :  Έγκριση ή μη έκδοσης ανακοίνωσης για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση αναγκών του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής
ΘΕΜΑ  11ο :  Διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών της Δ/νσης Περιβάλλοντος-Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας
ΘΕΜΑ  12ο :  Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις Ι.Δ.Ο.Χ. στον Δήμο Βέροιας, για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας.
ΘΕΜΑ  13ο :  Ορισμός μέλους στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων
ΘΕΜΑ  14ο :  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 577/2019 απόφασης του Δ.Σ., περί ορισμού μελών και συγκρότηση της επιτροπής διαχείρισης Κοινωνικού Φαρμακείου
ΘΕΜΑ  15ο :  Έγκριση ή μη οικονομικής ενίσχυσης του Πολιτιστικού Συλλόγου TANGOEMOCION
ΘΕΜΑ  16ο :  Έγκριση ή μη φακέλου δημόσιας σύμβασης μελέτης-τεύχος τεχνικών δεδομένων της μελέτης «Μελέτη για την άρση επικινδυνότητας πρανών στην περιοχή Λευκόπετρας»
ΘΕΜΑ  17ο :  Έγκριση ή μη επικαιροποιημένης μελέτης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας»
ΘΕΜΑ  18ο :  Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Κυψέλη»
ΘΕΜΑ  19ο :  Ορισμός μελών και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση αγροτικών δρόμων»
ΘΕΜΑ  20ο :  Έγκριση ή μη καταρχήν ονομασίας ανωνύμου οδού της πόλης Βέροιας σε οδό Καστελλόριζου 
ΘΕΜΑ  21ο :  Έγκριση ή μη α) κατάργησης της θέσης τοποθέτησης περιπτέρου επί της οδού Σταδίου 21 στην Κοινότητα Βέροιας και β) σε περίπτωση μη κατάργησης, μετατόπισης περιπτέρου του Λ.Καρασαββίδη
ΘΕΜΑ  22ο :  Έγκριση ή μη παροχής οικονομικού βοηθήματος για την κάλυψη εξόδων ιατροδικαστικής εξέτασης και ταφής οικονομικά αδύναμου δημότη
ΘΕΜΑ  23ο :  Επί αιτήματος του Κέντρου Υγείας Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της Πλατείας Δημαρχείου
ΘΕΜΑ  24ο :  Επί αιτήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων-Πρόσκοποι Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της Πλατείας Ωρολογίου
ΘΕΜΑ  25ο :  Επί αιτήματος του 3ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων για την παραχώρηση της χρήσης του πάρκου Αγίων Αναργύρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ