Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βεροιώτικα Σημειώματα Τόμος Γ’ (Του Παύλου Πυρινού) - Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης

 

Μας έχει συνηθίσει,  ευχάριστα, εδώ και χρόνια με εκδόσεις βιβλίων του ο ρέκτης της τοπικής ιστορίας και παράδοσης κύριος Παύλος Πυρινός. Έτσι προ ημερών έγινα αποδέκτης του τελευταίου πονήματός του ‘’ Βεροιώτικα Σημειώματα Τόμος Γ’. 

Ο καλαίσθητος τόμος περιέχει συλλογή άρθρων και δημοσιευμάτων του καθηγητή –συγγραφέα κατά την διάρκεια των ετών 2014-2019, εκδόθηκε από την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η) και φυσικά όπως  πάντα είναι ευγενική προσφορά του συγγραφέα προς την άξια επαίνων εταιρεία μελετών που λαμπρύνει εδώ και χρόνια τα πνευματικά -πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και του Νομού Ημαθίας.

Μέσα από τα ‘’Βεροιώτικα σημειώματα’’ ανακαλύπτει ο αναγνώστης γνωστές στους λίγους και ι άγνωστες στους πολλούς πτυχές της τοπικής ιστορίας αλλά και προσωπικότητες που σημάδεψαν  την κοινωνική ζωή του Νομού  και της Βέροιας. 

Ο συγγραφέας με την γλαφυρότητα που τον διακρίνει μας περιγράφει και παρουσιάζει με απλό τρόπο γεγονότα, τεκμηριωμένα  με έγγραφα και αποδείξεις ώστε πείθει τον καθένα για την ιστορική αλήθεια. Συγχρόνως μας δίνει γνώσεις για την περιοχή μας και τους ανθρώπους που έζησαν και δεν πέρασαν απαρατήρητοι.

Αισθάνομαι την ανάγκη ως πολίτης αυτού του τόπου να ευχαριστήσω τον αειθαλή κύριο Παύλο Πυρινό και να ευχηθώ να μη σταματήσει να χαρίζει στον τόπο τέτοια αξιόλογα έργα


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ