Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Απεργιακή συγκέντρωση για τα προβλήματα στην εκπαίδευση (βίντεο)

 

Απεργιακή συγκέντρωση στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15/10 στην πλατεία Δημαρχείου από την ΕΛΜΕ Ημαθίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ  Ημαθίας Αλέκος Μόσχος, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας Κακαγιάννης Θεόδωρος και εκ μέρους του Συλλόγου Δασκάλων Βέροιας ο Τουτουντζίδης Παύλος.

Τα κύρια ζητήματα ήταν η θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, η μείωση των μαθητών ανα τμήμα, “ασφαλή σχολεία για όλους τους μαθητές” και “μαζικούς μόνιμους διορισμούς”.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε:

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τώρα! Θέλουμε τα σχολεία ανοικτά και ασφαλή! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η υγειονομική κρίση σε ευκαιρία υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης!
 
Διεκδικούμε:

Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Εύρεση χώρων, για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες (επισκευή, αξιοποίηση κλειστών/συγχωνευμένων σχολείων ή άλλων δημόσιων κτιρίων).

Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Άμεση πλήρωση των κενών που δεν καλυφθήκαν στη Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Αυξημένη χρηματοδότηση, για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.

Δημιουργία Κρατικής, νοσοκομειακής Δομής που θα συνεργάζεται με τις σχολικές μονάδες και θα έχει την ευθύνη για τον υγειονομικό έλεγχο λειτουργίας των σχολείων (γενικά εμβολιασμούς, προληπτικούς ελέγχους, εξετάσεις μαθητών- εκπαιδευτικών και παραπομπή σε Νοσοκομεία, διαχείριση κρουσμάτων).

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ