Νάουσα: Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο - Επιτακτική η εξεύρεση λύσης για τα "3-5 Πηγάδια" (βίντεο)

 

Το ζήτημα της λειτουργίας ή μη του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών ήταν - όπως είναι φυσιολογικό - στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας στο πεδίο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και αυτή τη φορά με τηλεδιάσκεψη, με τα όποια προβλήματα, τεχνικά και μη, αναφύονται συνεδριάσεις με αυτό τον τρόπο.

Στο ξεκίνημα ο Δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας απηύθυνε ευχές επ' ευκαιρία της επετείου απελευθέρωσης της Νάουσας και ενημέρωσε ότι ξεκίνησε και πάλι ο κύκλος των κατά τόπους επαφών με τις Τοπικές Κοινότητες, ενώ συνεχίζονται τα προγραμματισμένα έργα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των 3-5 Πηγαδιών ο Δήμαρχος Νάουσας υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να λειτουργήσει φέτος. Όπως είπε, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν και δυσχεραίνουν τις διεθνείς μετακινήσεις, το ενδιαφέρον στράφηκε στην εγχώρια υποδομή. Ως χαρακτηριστική περίπτωση ανέφερε αυτή της Αράχωβας.

Πρότεινε την πραγματοποίηση μιας ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Κουτσογιάννης, σε συνέχεια της πραγματοποιηθείσης συνάντησης των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Δήμαρχο Νάουσας, αντιπρότεινε η λύση να διαμορφωθεί σε επίπεδο συνάντησης και η τελική αυτή απόφαση να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, κ. Τσουκαλάς άσκησε κριτική για την πορεία απαξίωσης και εγκατάλειψης του χιονοδρομικού κέντρου και τόνισε ότι ο ίδιος ο Δήμος πρέπει να καταβάλει τις αναγκαίες προσπάθειες για την πλήρη και ομαλή επαναλειτουργία του.

Το θέμα των αδέσποτών τέθηκε από την επικεφαλής της  ελάσσονος μειοψηφίας, Ίλια Ιωσηφίδου. Απαντώντας ο κ. Καρανικόλας παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για την τοπική πραγματικότητα, όσο και για ό,τι συμβαίνει πανελλαδικά.

Όπως είπε, φέτος αναφέρθηκαν στο νοσοκομείο 56 περιπτώσεις τραυματισμών από επιθέσεις αδέσποτων (πέρσι παρόμοια περιστατικά έφτασαν τα 54 στον αριθμό) και ανέπτυξε τον προβληματισμό σχετικά με την εξεύρεση λύσης. 

Στην Ελλάδα, όπως είπε, ο αριθμός των αδέσποτων προσδιορίζεται στα 4 εκατομμύρια και το πρόβλημα αυτό απασχολεί  όλες τις περιοχές και τους νομούς.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε περιπτώσεις μεταφοράς αδέσποτων στην Νάουσα από άλλες περιοχές! "Δεν έχω τα πλήρη στοιχεία", είπε, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για αυτό.

Ως πλαίσιο συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος είπε ότι δείχνει να είναι ένα πρόγραμμα στειρώσεων όλων των αδέσποτων ώστε να σταματήσει η αύξηση του πληθυσμού τους.

Στα τακτικά θέματα, παρά των μικρό αριθμό των θεμάτων, η συζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα, με τα δυο πρώτα θέματα να προκαλούν εκτεταμένες τοποθετήσεις.

Στο πρώτο θέμα, μετά από εκατέρωθεν τοποθετήσεις, αποσαφηνίστηκε το πραγματικό περιεχόμενο του εδάφιου που αφορούσε τις δαπάνες για κινητή τηλεφωνία.

Με σύμφωνη ψήφο της ΛΑΣ ψηφίστηκε το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αλλά μετά από μικροεντάσεις και "δεικτικά" σχόλια που αφορούσαν προσεγγίσεις ...κοσμοθεωριών!!!

 

Βίντεο όλη η συνεδρίαση 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας - προ ημερήσιας διάταξης 19/10/2020

 Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας - τακτικά θέματα 01 19/10/2020

 Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας - τακτικά θέματα 02 19/10/2020

 

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

Θέμα  1   10η Αναμόρφωση ή μη, Προϋπολογισμού Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας 2020 (Οικονομική Υπηρεσία), κατόπιν εισηγήσεως της Οικονομικής Επιτροπής.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ.

Θέμα  2   Λήψη καταρχάς απόφασης για την έγκριση ή μη διαδικασίας εκποίησης  με δημοπρασία τμήματος του κληροτεμαχίου με αριθμό 1063 έκτασης 10.004 τ.μ. που βρίσκεται στην Τ.Κ. Χαρίεσσας της Δημοτικής Ενότητας Ανθεμίων του Δήμου Η.Π. Νάουσας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ.

Θέμα  3   Λήψη καταρχάς απόφασης για την έγκριση ή μη διαδικασίας εκποίησης  με δημοπρασία τμήματος του κληροτεμαχίου με αριθμό 1063 έκτασης 788.27 τ.μ. που βρίσκεται στην Τ.Κ. Χαρίεσσας της Δημοτικής Ενότητας Ανθεμίων του Δήμου Η.Π. Νάουσας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ.
Θέμα  4   Αποδοχή Επιχορηγήσεων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ.

Θέμα  5   Ορισμός αντιτίμου χρήσης (τέλους) των κοινόχρηστων χώρων της Γραμμένης για τα έτη 2021 και εξής.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ.
Θέμα  6   Καθορισμός αντιτίμου συμμετοχής Αθλουμένων στα Π.Α.γ.Ο. της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που υλοποιεί κάθε έτος ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Παιδείας, Υγείας και Αθλητισμού.
Θέμα  7   Παραχώρηση ή μη, χρήσης χώρου γραφείων εντός του Δημοτικού πάρκου Νάουσας στον Σύνδεσμο Βετεράνων αθλητών στίβου Νάουσας. 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Παιδείας, Υγείας και Αθλητισμού.
Θέμα  8   Διαβίβαση πρακτικού της Επιτροπής Καθορισμού  Τιμήματος Εκποιουμένων Δημοτικών Ακινήτων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Πολεοδομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ