Νάουσα: «Λευκός καπν(Ε)ος» για τα 3-5 Πηγάδια για φέτος (βίντεο όλη η συνεδρίαση)

 

Στην «τρίτη λύση» κατέληξε το Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας για το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που παρόλο που περιλάμβανε δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, διήρκησε πάνω από 4 ώρες.

Ήταν το τρίτο επεισόδιο του «σήριαλ» όπως εξελίχθηκε σχετικά με την τύχη του περίφημου και με υψηλό δείκτη λειτουργίας σε άλλες εποχές, χιονοδρομικού κέντρου.

Τόσο η πρόταση για μακροχρόνια μίσθωση, όσο και αυτή για μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης γης, με αναφορές στον άγονο διεθνή διαγωνισμό στον οποίο προέβη η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν έτυχαν κοινής αποδοχής, αλλά ούτε και συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η διέξοδος στο αδιέξοδο ήρθε με την «τρίτη λύση», η οποία κατά μια μίνιμουμ εκδοχή, είναι και πάγια θέση της ΛΑΣ.

Προκειμένου να  παραμείνει κλειστό για τη φετινή περίοδο, το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα έκανε αποδεκτή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με ητν οποία το χιονοδρομικό κέντρο θα παραχωρηθεί δωρεάν στον ΕΟΣ Νάουσας, ο οποίος συμφωνεί να αναλάβει τη λειτουργία του, σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας.

Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, η τελική εξέλιξη ήταν το «plan B» στο διαφαινόμενο ναυάγιο των διαβουλεύσεων και στο ορατό ενδεχόμενο να χαθεί μια χρονιά.

Η απόφαση αυτή η οποία δίνει μια πρώτη λύση στις άμεσες προτεραιότητες, συμπληρώνεται με επιπλέον κινήσεις σε βάθος χρόνου.

Σημειώνεται ότι υπάρχει κυβερνητική δέσμευση για χρηματοδότηση με ποσό ύψους 10,7 ευρώ, ή οποία επιτεύχθηκε μετά από συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ημαθία.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει προετοιμασία για πραγματοποίηση διεθνούς διαγωνισμού.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Νάουσας μεταδόθηκε απ’ ευθείας από το Verianet.

Νάουσα - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 02 προ ημερήσιας - τεχνικό πρόγραμμα  29/10/2020

Νάουσα - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" 29/10/2020

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ