Ημαθία: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Μονάδες Υγείας Βέροιας και Νάουσας

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Μονάδες Υγείας Βέροιας και Νάουσας καθώς τις τελευταίες ημέρες η ραγδαία αύξηση των θετικών κρουσμάτων και η ανάγκη νοσηλείας των επιβεβαιωμένων θετικών στον covid-19 ασθενών, αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, οι νοσηλευόμενοι από 8 έφτασαν τους 17.

Η επάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε μέσα προστασίας και φαρμακευτική αγωγή, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιπλέον κλινών στη βάση του σχεδίου αντιμετώπισης του νέου κύματος.

Η ΜΕΘ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή και λειτουργική ετοιμότητα.

Με εντολή της Διοίκησης, το Σαββατοκύριακο μετακινήθηκαν και συγχωνεύτηκαν κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργήθηκε και στη Μονάδα Υγείας στη Νάουσα κλινική covid νοσηλείας δυναμικότητας 12 ασθενών, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών στην Παθολογική.

Σημειώνεται πως το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας διατηρεί το μικρότερο ποσοστό νοσούντων νοσηλευτών και ιατρών στον covid-19 στο σύνολο των Περιφερειακών Νοσοκομείων.

Μέχρι σήμερα νόσησαν δυο (2) ιατροί (ένας σε κάθε μονάδα), ενώ από τις ιχνηλατήσεις που ακολούθησαν στο υγειονομικό προσωπικό, δεν διαπιστώθηκε διασπορά στις Μονάδες Υγείας, γεγονός που αποδεικνύει την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και την ευλαβική εφαρμογή των κανόνων νοσηλείας.

Στα ευχάριστα από τη λειτουργία της κλινικής covid του Νοσοκομείου Βέροιας, συγκαταλέγεται και ο μεγάλος αριθμός εξιτηρίων μεταξύ αυτών και δυο ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (νεφροπαθείς, αιμοκαθαρούμενοι), οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Σημειώνεται πως οι δυο ιατροί που νόσησαν, έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ