Βέροια - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Πρωτοφανής καθεστωτική απειλή από τον «πρώτο πολίτη» (βίντεο)

 

Κάποιος μας αιφνιδιάζει όταν λέει ή κάτι που δεν το περιμένουμε… Στην περίπτωση του «πρώτου πολίτη» του Δήμου Βέροιας όσοι έδειξαν ή παρίσταναν τον αιφνιδιασμένο ή αδαείς είναι ή παριστάνουν τον ανήξερο…

Την ημέρα που η χώρα έμπαινε στην μεγαλύτερη μεταπολεμικά δοκιμασία, ο «πρώτος πολίτης» επέλεξε, από βήματος Δημοτικού Συμβουλίου, να εκστομίσει κάτι που για να το πει κανείς πρέπει να εμφορείται από ιδιαίτερα «βαριές» καθεστωτικές αντιλήψεις.

Δεν κούνησε απλά το δάχτυλο, αλλά έδειξε το δρόμο… Οι δημοσιογράφοι είναι συνυπεύθυνοι για αυτά που γράφονται στις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων. Οφείλουν να «φιλτράρουν» αυτά που δημοσιεύουν!!!

Στον προφορικό λόγο δεν υπάρχουν αποσιωπητικά… Εννοούνται… Μέσα από τον απειλητικό τόνο…

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Ο ίδιος ήταν ο μοναδικός μάρτυρας σε δικαστική δίωξη για ανάλογο «αδίκημα»…. Τότε δεν ήταν ανακοίνωση δημοτικής παράταξης, αλλά σχόλιο ενός πολίτη. Το τοπικό ΜΜΕ που το δημοσίευσε σύρθηκε στα δικαστήρια. Και ο πρώτος πολίτης έσπευσε να είναι πύρινος μάρτυρας κατηγορίας…

Τότε άπαντες σιώπησαν. Κάποιοι ίσως να χάρηκαν κιόλας. Τώρα η καμπάνα χτυπάει για όλους. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο…

Και είναι περίεργο διότι η υπό τον «πρώτο πολίτη» σύνθετη δημοτική Αρχή χαίρει της «τρυφερότητας» από εξαιρετικά σημαντικό μέρος των τοπικών ΜΜΕ. Για τους ελάχιστους μη «φιλοκυβερνητικούς» δεν τίθεται λόγος. Οι μηνύσεις πάνε κι έρχονται…

Μόνο που για την «καθεστωτική νοοτροπία» δεν αρκεί μια «φιλοκυβερνητική» στάση. Απαιτείται πλήρης υπακοή και πειθαρχία!!! Οι άλλοι (επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι) δεν έχουν δικαίωμα φωνής, λόγου, άποψης…

Από εδώ και πέρα μπορεί κάποιο ΜΜΕ έντυπο ή ηλεκτρονικό ,να βρεθεί σε περιπέτειες, αν κριθεί ότι δεν «φίλτραρε» - ως «όφειλε» - την ανακοίνωση κάποιας δημοτικής παράταξης ή ενός επικεφαλής ή μέλους δημοτικής παράταξης….

Αν και – εν μέσω εγκλίσεων – ο «πρώτος πολίτης» είχε την δυνατότητα να «επανορθώσει», εντούτοις δεν το έκανε….

Και το θέμα δεν είναι τι έκανε ή τι δεν έκανε ο ίδιος. Το θέμα είναι ότι ο κ. πρόεδρος του Σώματος πήγε να «μπαλώσει» τα πράγματα, κάνοντας τα πράγματα μάλλον χειρότερα και σύσσωμη η παράταξη της πλειοψηφίας (των δημοκρατικών αγώνων) σιώπησε εκκωφαντικά.

Ουδείς τόλμησε να πει κάτι. Το ίδιο και από την παράταξη της «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» ή «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». Η επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης είτε δεν κατάλαβε, είτε έκανε ότι δεν κατάλαβε… Άλλωστε έχει δηλώσει «θαυμάστρια» του «πρώτου πολίτη», του απευθύνει το λόγο περίπου όπως ο φαντάρος στον επιλοχία και εκτός των άλλων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε και άλλες φροντίδες ώστε να γίνονται κατανοητά τα όσα έλεγε εν μέσω των γαυγισμάτων ενός συμπαθέστατου κατά τα άλλα τετράποδου.

Έναντι της πρωτοφανούς «ύβρεως κατά της δημοκρατίας», υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της «εν τοις πράγμασι» αντιπολίτευσης.

Ο Παυλίδης εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία, ο Γιώργος Μειλόπουλος ζήτησε από τον «πρώτο» να ανακαλέσει την εμφανή απειλή, αλλά και να αποσύρει μηνύσεις και αγωγές που υπάρχουν κατά δημοσιογράφων, ενώ ο Αντώνης Μαρκούλης, μπροστά στην άρνηση του «πρώτου» να ανακαλέσει, αποχώρησε από τη διαδικασία, με τον η. δήμαρχο να κάνει ακόμη μια επίδειξη καθεστωτικού ύφους.

Τη συνεδρίαση η οποία μεταδόθηκε απ’ ευθείας από το Verianet μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Βέροια – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 1ο μέρος

Βέροια – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 2ο μέρος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ