Λεφτά για το Σέλι μέσω …3-5 Πηγαδιών και Καρανικόλα!!!

 

Με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτηθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. Το κονδύλιο προέκυψε από…. καραμπόλα, σε συνέχεια της γενναίας χρηματοδότησης των 3-5 Πηγαδιών που εξασφαλίστηκε κατά την επίσκεψη του κ. Μητστάκη στην Ημαθία.

Ένα χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2019 ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ημαθία και μίλησε με οινοπαραγωγούς στο Μετόχι.

Ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας έσπευσε να συναντήσει τον πρωθυπουργό και σε μια στάση της διαδρομής, στην Αγ. Βαρβάρα είχε μαζί του σύντομη, αλλά εξαιρετικά ουσιαστική συνομιλία.

Εκείνες τις μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας το απασχολούσε η κατάσταση των υποδομών στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών και το τεράστιο ποσό που απαιτείται για συντηρήσεις και βελτιώσεις.

Έτσι με το που ήρθε στην Ημαθία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δήμαρχος Νάουσας δεν έχασε την ευκαιρία και με συνοπτικές, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές διαδικασίες εξασφάλισε κονδύλιο της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Το κονδύλιο αυτό πρόκειται τα εκταμιευτεί και να δοθεί εντός των ημερών, και ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν πρόσφατα ο κ. Καρανικόλας με τον κ. Αυγενάκη.

Εκεί ήταν που προέκυψε και «από σπόντα» που λέμε, ζήτημα και για το Σέλι.

Ο κ. Αυγενάκης έκρινε ότι μια χρηματοδότηση, τόσο γενναία μάλιστα, των 3-5 Πηγαδιών θα διατάρασσε την ισορροπία του υγιούς λεγόμενου ανταγωνισμού, έναντι ενός άλλους χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται μάλιστα στον ίδιο ορεινό όγκο και στον ίδιο νομό. ‘Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί και το ποσό του 1 εκατομμυρίου και για το Σέλι…

Ένας «μποναμάς» που πέφτει κυριολεκτικά από τον ουρανό προς τη Βέροια.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τότε επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ημαθία, την ώρα που ο δήμαρχος Νάουσας εξασφάλιζε 10 εκατομμύρια κυριολεκτικά «στο φτερό»,  ο δήμαρχος Βέροιας δεν πήγε καν να συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας, του οποίου το πρόγραμμα ήταν μέσα στο Δήμο Βέροιας.

Όταν ρωτήθηκε ο δήμαρχος Βέροιας στο δημοτικό συμβούλιο για την πρωτοφανή και τουλάχιστον άκομψη απουσία δημάρχου Δήμου στον οποίο πραγματοποιεί επίσκεψη ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Βοργιατζίδης απάντησε ότι … δεν καλέστηκε!!!!

Στο ίδιο ερώτημα η επικεφαλής της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης», πρώην βουλευτής και με προσωπική γνωριμία με τον κ. Μητσοτάκη, κ. Γεωργία Μπατσαρά όταν ρωτήθηκε για τη στάση της κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, απάντησε – μάλλον εκνευρισμένη – ότι δεν συνηθίζει να τραβάει τους άλλους απ’ το μανίκι…!!!!

Φαίνεται όμως ότι – όπως λέει και η παροιμία για τα πουλιά στα οποία ο Θεός κάνει τη φωλιά – η καλή τύχη έρχεται να αναπληρώσει τα όποια ελλείμματα ικανότητας και αντίληψης των τοπικών «αρχόντων» και – έστω και από σπόντα – πέφτει από τον ουρανό ένα εκατομμύριο για το Σέλι.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ