Εν Βεροία τω καιρώ εκείνω – 19 Νοεμβρίου 2009 – Η βαρυσήμαντη και πολυσήμαντη συνέντευξη που ξεκινάει την προεκλογική καμπάνια

 

Στις 19 Νοεμβρίου 2009 η τότε δήμαρχος Βέροιας δίνει μια πολύ σημαντική και «σημαδιακή» συνέντευξη τύπου.

Η συνέντευξη τύπου δίνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η δήμαρχος είναι πλαισιωμένη από σύσσωμη τη δημοτική της ομάδα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα “pregame” καθώς σε λιγότερο από ένα χρόνο πραγματοποιούνται δημοτικές εκλογές και ήδη το γενικότερο κλίμα είναι προεκλογικό.

Τη συνέντευξη τύπου καλύπτουν τα «φίλα προσκείμενα» προς τη δημοτική Αρχή, τοπικά ΜΜΕ καθώς πάσα άλλη άποψη βρίσκεται πλέον υπό ιδιότυπο «καθεστώς» αντιμετώπισης.

Είναι η εποχή που εφαρμόζεται με «ευλάβεια» η «εντολή των καλών ειδήσεων» σύμφωνα με την οποία τα τοπικά ΜΜΕ οφείλουν να προβάλλουν (μόνο) τις «καλές ειδήσεις».

«Κακές ειδήσεις» θεωρούνται οτιδήποτε δεν είναι αρεστό στην επικεφαλής της δημοτικής αρχής και στο επιτελείο της.

Φυσικά όλα αυτά εφαρμόζονται με «διακριτικό», και κυρίως, με «διακριτό» τρόπο…

Ήδη έχουν προηγηθεί αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε συγκεκριμένα «Μέσα» ως αμοιβή για «υπηρεσίες δημοσιογραφικής υποστήριξης» (βλέπε «Έτος Αθλητισμού 2008») και ένας τρελός χορός στη διαφημιστική αγορά με καταχωρίσεις χορηγιών σε διάφορες εκδηλώσεις…

Οι συμμετέχοντες στο λεγόμενο «καρτέλ των καλών ειδήσεων» έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται όμορφα μέσα στη θαλπωρή με την οποία τους περιβάλλει η δημοτική αρχή.

Αργότερα, λόγω και «εσωτερικών» τριβών, όλα αυτά εξαφανίζονται…

Πολύ αργότερα, μετά το 2014, έχοντας μεσολαβήσει μια σειρά «ανατροπές», κάποιοι «παρά τη εξουσία τω καιρώ εκείνω» μίλησαν για «πηγές υποστήριξης», άνευ αποδείξεων όμως και ως εκ τούτου, άνευ (τυπικής) υποστάσεως…

Το βέβαιο είναι ότι κατά την πρώτη τετραετία της τότε δημάρχου «στήθηκαν καριέρες» οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα με διάφορες παραλλαγές κατά περίπτωση…

Στις 19 Νοεμβρίου 2009 η τότε δήμαρχος ξεκινάει ουσιαστικά την προεκλογική της καμπάνια.

Κάνει μια εισαγωγή με εξαιρετικές ατάκες  όπως «είναι ωραίο να μάχεσαι για την πόλη σου» και παροτρύνσεις του τύπου «να μην θαμπώσει η ορατότητα του στόχου» και να μην «αφυδατώσει η φαντασία».

Δηλώνει ότι δεν θα ασχοληθεί με τον κ. Σκουμπόπουλο (πρώην δήμαρχο και μετέπειτα επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης), αλλά αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής της σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ανήκει στις μεθόδους που ονομάζονται «δολοφονία χαρακτήρων»…

Μάλιστα πλειοδοτώντας ο κ. Χατζηαθανασίου κάνει λόγο για «βάναυση κακοποίηση της αλήθειας»!!!

Είναι εποχή κατά την οποία υπάρχει – μάλλον σκόπιμη – θολούρα στο χώρο της Ν. Δημοκρατίας σχετικά με τα δημοτικά πράγματα.

Από το 2008 οι «διαρροές» αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να στηριχτεί υποψηφιότητα Σκουμπόπουλου τον οποίο άλλωστε έχουν εγκαταλείψει πολιτικά και μεγαλοστελέχη της «γαλάζιας παράταξης» δείχνουν ανοιχτά τη συμπάθειά τους προς την κ. Ουσουλτζόγλου..

Τελικά το καλοκαίρι του 2010, την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή και με ασφυκτικά περιορισμένα τα χρονικά περιθώρια, η Ν. Δημοκρατία ανακοινώνει ως υποψήφιό της το Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «περίπατο της Χαρούλας», αλλά στις εκλογές ο υποψήφιος της Ν. Δημοκρατίας απέχει ελάχιστα από το να κερδίσει από την πρώτη κιόλας Κυριακή!!!!

Μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές μεσολαβεί μια βδομάδα απίστευτου παρασκηνίου και τη δεύτερη Κυριακή η κ. Ουσουλτζόγλου επανεκλέγεται δήμαρχος.

Ακολουθεί μια δεύτερη τετραετία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Πάρα πολλά παραμένουν ακόμη άγνωστα στην κοινή γνώμη, καθώς ενισχύεται ακόμη περισσότερο η «σχέση στοργής εξουσίας και μέσων» με ταυτόχρονη δίωξη των «ανυπάκουων»…

Το Δεκέμβριο του 2013, μέσα σε ένα αρνητικό κλίμα που δεν καταφέρνει πλέον να αναχαιτίσει η κάθε «προπαγάνδα», η τέως ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2014 και δίνει το «δαχτυλίδι» στον κ. Βοργιατζίδη…

Δ. Καρ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ