Φυσική θεραπεία για το έκζεμα - Η κάνναβη είναι η θεραπεία

 

Έχετε έκζεμα και, εάν ναι, έχετε σκεφτεί ποτέ μια φυσική θεραπεία για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας; Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι που πρέπει να την επιλέξετε. Ο πρώτος είναι ότι τα συμβατικά φάρμακα λειτουργούν, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να ακολουθήσουν μια πιο ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία και μπορεί να είστε ένας από αυτούς.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο πρέπει να δοκιμάσετε μια φυσική θεραπεία για το έκζεμά σας, είναι επειδή τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στην ενυδάτωση του δέρματός σας, μειώνοντας έτσι τον κνησμό. Τα τυπικά φάρμακα μπορεί να μην έχουν λειτουργήσει για εσάς ή, ακόμη χειρότερα, μπορεί να έχουν προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο λόγος, αξίζει σίγουρα να κάνετε μια καλή έρευνα για τις φυσικές θεραπείες εκζέματος. Σε αντίθεση με τη συμβατική ιατρική, ορισμένες φυσικές θεραπείες είναι αρκετά αποτελεσματικές, χωρίς τις έντονες παρενέργειες. Μια τέτοια φυσική θεραπεία για το έκζεμα είναι το CBD oil.

Το έλαιο κάνναβης προέρχεται από το φυτό κάνναβης, το οποίο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, να ενισχύσει την ενέργεια, να βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα και, το πιο σημαντικό για τους πάσχοντες από έκζεμα, να βοηθήσει στην εκκαθάριση των δερματικών παθήσεων. Έτσι, δεν είναι μόνο μια μεγάλη φυσική θεραπεία για το έκζεμα, αλλά είναι επίσης ένας φυσικός θεραπευτής πολλαπλών χρήσεων.

Αυτό που κάνει αυτό το λάδι κάνναβης αποτελεσματικό ως φυσική θεραπεία, είναι ότι περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA's). Τα EFA κάνουν δύο πράγματα. Πρώτον, είναι ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Εάν έχετε έκζεμα, θα συμφωνήσετε ότι η απαλλαγή από την φαγούρα, τα κόκκινα εξανθήματα και το πρήξιμο είναι απαραίτητη, έτσι χρησιμοποιώντας το έλαιο κάνναβης, μπορείτε αποτελεσματικά να απαλλαγείτε. Το δεύτερο είναι ότι είναι λειτουργούν ενισχυτικά στην ενυδάτωση του δέρματός σας από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα. Όχι μόνο αυτό, αλλά ενισχύουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος σας, οπότε διατηρείτε η υγρασία του δέρματος σε  καλύτερα επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καταπολεμήσετε την ξηρότητα και την αδυναμία που έχετε από την εμφάνιση εκζέματος. Αυτό σημαίνει ότι το έλαιο κάνναβης δεν είναι μόνο μια μεγάλη φυσική θεραπεία για το έκζεμα, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση του εκζέματος στο μέλλον.

Με όλα αυτά τα οφέλη, πώς μπορείτε να πείτε όχι σε αυτό το λάδι; Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξωτερικά, αν και η λήψη του εσωτερικά είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Είναι τόσο ευπροσάρμοστο που πραγματικά τα οφέλη για την επιδερμίδα και τον οργανισμό γενικότερα είναι πολλά και γίνονται ολοένα και πιο γνωστά στις μέρες μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ