Καλό κουράγιο!!! Καλή δύναμη!!! Θα τα καταφέρουμε!!!

 

Είναι κατανοητό ότι ο κόσμος βρίσκεται στα όρια νευρικής κρίσης. Ζούμε πρωτοφανείς, εφιαλτικές καταστάσεις.

Αν πριν ένα χρόνο έλεγε κάποιος ότι θα έρθει μια μέρα που θα κυκλοφορούμε με μάσκες, θα βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό και θα ζητάμε άδεια για να βγούμε από το σπίτι μας, το λιγότερο που θα συνέβαινε είναι να του είχαν φορέσει ήδη ζουρλομανδύα και να τον είχαν κλείσει όχι απλά σε ψυχιατρείο, αλλά στο υπόγειο κάποιου τρελάδικου…

Φαίνεται όμως ότι τα πιο εφιαλτικά όνειρα δεν γίνανε ακόμη πραγματικότητα. Τα ζούμε τώρα και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το αύριο…

Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή, απίστευτη μέχρι χθες, εφιαλτική κατάσταση, υπάρχει μια έντονη δυσπιστία. Δυσπιστία για πολλά και για πολλούς..

Δυσπιστία που ξεκινάει από τα πιο «φευγάτα» συνομοσιολογικά σενάρια μέχρι τις πιο λογικές απορίες και ερωτηματικά…

Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, πρέπει να συζητήσουμε σε κάποια βάση και κυρίως με λογική και όχι με «αφορισμούς».

Η πανδημία είναι μια πραγματικότητα και αυτό το δέχεται και το αποδέχεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Εκεί που υπάρχει διαφωνία είναι στον τρόπο αντιμετώπισής της. Και είναι λογικό να υπάρχει διαφωνία καθώς και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δείχνει αιφνιδιασμένη. Δείχνει να προσπαθεί τώρα να μελετήσει την εξαιρετικά έκτακτη πραγματικότητα και παρουσιάζει φυσιολογικά «ρήγματα» στις απόψεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές.

Η δυσπιστία του κόσμου είναι εύλογη. Ακούει διάφορες απόψεις, πολλές φορές πλήρως αντικρουόμενες,  την ίδια στιγμή που γίνεται μετακίνηση τεράστιων ποσών χωρίς να δικαιολογείται πάντα η σκοπιμότητα…

Τρομολαγνικές, κορωνοφοβικές και άλλων παρεμφερών τύπων στοχεύσεις αποδίδονται σε πρόσωπα και μέσα και το κλίμα δυσπιστίας θα συνεχίζει να απλώνεται όσο δν υπάρχει σαφής, ξεκάθαρος και πειστικός τρόπος αντιμετώπισης της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης.

Κάθε αναφορά σε ζητήματα covid-19 αντιμετωπίζεται από μια μερίδα του κόσμου, προκαταβολικά ως «προπαγάνδα» με ύποπτα κίνητρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει σε κάθε δημοσιοποίηση κάθε άλλης άποψης, από την πλευρά των πολιτών που αποδέχονται τα μέτρα σαν αναγκαίο κακό…

Στην πραγματικότητα η ελληνική κοινωνία ζει έναν ακήρυχτο ηθικό εμφύλιο πόλεμο  στον οποίο οι μεν δεν εμπιστεύονται τους δε και δεν υπάρχει ούτε μια άποψη που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Μοιραία όλο αυτό περνάει πρώτα και κύρια στον χώρο της ενημέρωσης όπου δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο παρά μόνο οι «συστημικοί» και οι «ψεκασμένοι»…

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την πορεία μια κατάστασης που έχει φέρει την κοινωνία σε όρους ατελούς έκρηξης.

Ευχόμαστε, όπως όλοι, ο εφιάλτης να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και με όσο γίνεται λιγότερες συνέπειες.

Από την πρώτη στιγμή σαν συντακτική ομάδα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια στάση ψύχραιμης ενημέρωσης, χωρίς τρομολαγνικούς τίτλους, αλλά και μακριά από ανεύθυνες παραμυθολογίες.

Στο βαθμό του δυνατού, προσπαθούμε να δώσουμε το στίγμα της επικαιρότητας, ενημερώνοντας για τα γεγονότα και όχι «πατώντας» πάνω στα γεγονότα.

Κάποιες φορές γινόμαστε δέκτες σχολίων για τα οποία ειλικρινά απορούμε… Τα αντιμετωπίζουμε με την κατανόηση των στιγμών έκτακτης ανάγκης.

Για ένα πράγμα μπορούμε να σας εγγυηθούμε κατηγορηματικά και με το χέρι στην καρδιά: Το Verianet δεν έχει κρυφούς χορηγούς, δεν χρηματοδοτείται από «μαύρα ταμεία» και δεν έχει εξαρτήσεις από πρόσωπα και «σχήματα». Το Verianet είναι οι αναγνώστες του, είναι ο κόσμος που μας στηρίζει και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. 

Δεν είμαστε αλάνθαστοι, ακούμε και διαβάζουμε με προσοχή παρατηρήσεις και απόψεις, δε δεχόμαστε όμως ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλο αυτό που ζούμε να είναι ένα κακό όνειρο που κάποτε θα τελειώσει..

Καλό κουράγιο!!! Καλή δύναμη!!! Θα τα καταφέρουμε!!!

 

Η συντακτική ομάδα του Verianet.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ