Απάντηση του Χρήστου Κούτρα στον πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Ημαθίας, Δημήτρη Μαυρογιώργο για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας

 

Απάντηση στην τοποθέτηση του πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Ημαθίας Δημήτρη Μαυρογιώργου δίνει με επιστολή του ο Συντονιστής, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, Χρήστος Κούτρας.

 

Η απάντηση του κ. Κούτρα:


"Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, που το Νοσοκομείο μας ασψυκτιά από έλλειψη κλινών για ασθενείς με πνευμονία από covid19 και αναγκαζόμαστε να διασωληνώνουμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ασθενών διασωληνωμένων σε άλλη ΜΕΘ νοσοκομείων της Β. Ελλάδας ή της Θεσσαλίας, επέλεξα να απαντήσω στον τέως διοικητή του Νοσοκομείου της Βέροιας κ. Μαυρογιώργο προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την επέκταση του Νοσοκομείου της Βέροιας:

1)Φορέας εκτέλεσης και υλοποίησης του έργου ήταν οι Κτιριακές Υποδομές (τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών με υπουργό τον κ. Σπίρτση) και η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με περιφερειάρχη τον κ.Τζιτζικώστα ήταν η διαχειριστική αρχή του έργου. Η σύνταξη  των ΑΠΕ και οι επανειλημμένες παρατάσεις εκτέλεσης του έργου, δίνονταν από τις Κτιριακές Υποδομές .

2)Ενώ το έργο έπρεπε να παραδοθεί στα μέσα του 2016,υπήρξε απαράδεκτα μεγάλη καθυστέρηση   προκειμένου να δοθεί η λύση της υποκατάστασης της εργολαβίας του κ. Καλογρίτσα της εταιρείας Τοξότης ΑΕ η οποία χρεοκόπησε, από τον εργολάβο της εταιρείας Pyramis το Μάιο του 2019 ! Όλα αυτά τα χρόνια δεν έπρεπε να κινητοποιηθείτε εσείς, οι βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης και όλοι οι φορείς του  νομού και να μεταβείτε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (Κτιριακές Υποδομές) όσες φορές κι αν χρειαζόταν για να δοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα λύση στο αδιέξοδο; Δεν είχε ενημερωθεί ο  αναπληρωτής Υπουργός Υγείας υπεύθυνος για τα νοσοκομεία της χώρας κ. Πολάκης ὀτι το έργο της επέκτασης καρκινοβατεί ώστε να ενδιαφερθεί;

3)Όσον αφορά τις αιχμές προς το πρόσωπό μου για ενδεχόμενη δική μου αδιαφορία(;) εκπλήσσομαι από τη μικροψυχία που επιδεικνύετε. Νομίζω ότι οι πολίτες της Ημαθίας έχουν μνήμη και κρίση και γνωρίζουν τις τεράστιες προσπάθειες που έκανα και κάνω για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νομού. "
                                                                    


Μετά τιμής
                                                                
Κούτρας Χρήστος

Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής
                                            

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ