Σε υψηλό οκτώ μηνών το πετρέλαιο

 

Σε υψηλό άνω των οκτώ μηνών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο στο κλίμα αισιοδοξίας που διαμόρφωσε η έναρξη της διαδικασίας για τη μετάβαση της εξουσίας στον Λευκό Οίκο και η έλευση ενός ικανού αριθμού εμβολίων στη μάχη κατά του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού κατέγραψε ένα εντυπωσιακό άλμα 4,3% και έκλεισε στα 44,91 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο. 

Η έναρξη της μεταβατικής διαδικασίας στο Λευκό Οίκο απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας που δημιουργούσε το προηγούμενο διάστημα η άρνηση του προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσε και η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να προτείνει την πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν για το υπουργείο Οικονομικών, πυροδοτώντας ελπίδες για ένα ισχυρό δημοσιονομικό πακέτο που θα συνοδεύει τα μέτρα νομισματικής στήριξης που κράτησαν όρθια την αμερικανική οικονομία όλους αυτούς τους μήνες. 

 


www.capital.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ