Βέροια: Ολοκληρώθηκαν τα rapid test – Επί συνόλου 298 τα 22 βρέθηκαν θετικά

 

Θετικά σε ποσοστό 7,3% επί του συνόλου των δειγμάτων, ήταν τα τεστ που καταγράφηκαν  στις δωρεάν μαζικμαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με τη διαδικασία drive through.

Η υγειονομική δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στο χώρο παρκινγκ του ΔΑΚ «Δ.Βικέλας», από την Κινητή Ομάδα Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ υπό την εποπτεία του ιατρού Πρόδρομου Δημητριάδη, επόπτη της  ΚΟΜΥ Ημαθίας του ΕΟΔΥ. 

Για την πραγματοποίησή της συνεργάστηκαν ο Δήμος Βέροιας,  η 1η Μεραρχία Πεζικού, η Τροχαία Βέροιας και κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρό Σταυρού 

Επί συνόλου 298 rapid tests που έγιναν, τα 22 εντοπίστηκαν θετικά, καταγράφοντας ποσοστό επί συνόλου τέστ, 7,3%.Ποσοστό που είναι διπλάσιο από αυτό που καταγράφηκε μια μέρα πριν σε ανάλογη διαδικασία στη Νάουσα.

Στα χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων ήταν ότι τα περισσότερα θετικά εντοπίστηκαν το πρώτο δίωρο από την έναρξη της διαδικασίας και αφορούσε άτομα που είτε είχαν ήδη κάποια συμπτώματα ή είχαν έρθει σε επαφή με ήδη προσβεβλημένα από τον κορωνοϊό, άτομα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ