Τω καιρώ εκείνω - 27 Νοεμβρίου 2008 - Ρεπορτάζ του Verianet: Στα δικαστήρια το βιβλίο της Χρ. Αντωνοπούλου για την εξαφάνιση του Άλεξ

 

Η δικαστική υπόθεση αφορά το βιβλίο της ψυχολόγου Χριστίνας Αντωνοπούλου περιεχόμενου του οποίου αναγκάζεται η ίδια να διαψεύσει. Ένα βιβλίο γραμμένο μάλλον πολύ βιαστικά το οποίο, παρά την ένταση των ημερών της εποχής εκείνης δεν είχε την κυκλοφορία και τις πωλήσεις  που αναμενόταν. Ίσως καθόλου τυχαία, καθώς όπως αποδεικνύεται, το βιβλίο περιέχει υπερβολές, αναπόδεικτα στοιχεία, άσχετο υλικό και κατηγορίες τις οποίες η συγγραφέας σπεύδει να αναιρέσει στο δικαστήριο.

Με τη δικαστική απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία του βιβλίου. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας που απαγορεύεται με δικαστική απόφαση η κυκλοφορία ενός βιβλίου

Μετά την έκδοση του βιβλίου οι σχέσεις της πρώην τεχνικής συμβούλου διαταράσσονται με την οικογένεια του εξαφανισθέντα 11χρονου σε σημείο που φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια.

Πρόκειται για ένα από τα ρεπορτάζ του Verianet εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο όταν άρχισαν οι περιπέτειες με τη δημοτική αρχή που προέκυψε από τις εκλογές του 2006, με αλλεπάλληλες δικαστικές διώξεις που είχαν στόχο τη φίμωση και το κλείσιμο.

Η διοίκηση της κ. Ουσουλτζόγλου και η ίδια προσωπικά εξαπέλυσαν ένα άγριο κυνηγητό κατά του Verianet επειδή δεν «συμμορφώθηκε» με την εντολή των «καλών ειδήσεων» την ίδια ώρα που παροχέτευε χιλιάδες ευρώ (με τη μορφή ανάθεσης) σε νεοεμφανιζόμενα site  της εποχής.

Το ρεπορτάζ του Verianet στις 27 Νοεμβρίου 2008:

'Τα μάζεψε' η κ.Αντωνοπούλου – 'Για τα λεφτά γίνονται όλα', δήλωσε ο Γιώργος Τσουνής

 

Δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο του νομικού συμβούλου της Νομαρχίας Ημαθίας αυτόν τον οποίο αναφέρει στο βιβλίο της ότι «κατηγορήθηκε επίσημα» για παιδεραστία, η κ. Χριστίνα Αντωνοπούλου.

Χθες εκδικάστηκε στη Βέροια η αγωγή που υποβλήθηκε εναντίον της πρώην τεχνικής συμβούλου της οικογένειας του Άλεξ, από δικηγόρο ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος στη Νομαρχία Ημαθίας.

Η κ. Αντωνοπούλου είπε ότι δεν εννοεί το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά άλλον Νομικό Σύμβουλο, άλλης Νομαρχίας, χωρίς πάντως να κατονομάσει ούτε αυτόν που εννοεί, ούτε τη Νομαρχία στην οποία εργάζεται.
 
Αιτιολόγησε την αναφορά που κάνει στο γνωστό βιβλίο της, ότι προέκυψε από ρεπορτάζ κάποιας εφημερίδας, χωρίς να αναφέρει ποιο ήταν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ούτε πότε δημοσιεύτηκε...

Μάλιστα εξέφρασε το σεβασμό και την εκτίμησή της στο πρόσωπο του Νομικού Συμβούλου της Νομαρχίας Ημαθίας, προκαλώντας με τη στάση της διόλου κολακευτικά συναισθήματα...

Η κ. Αντωνοπούλου είχε μάρτυρα υπεράσπισης τον δημοσιογράφο, Γιάννη Ντάσκα.

Την υπεράσπισή της είχαν δύο δικηγόροι από την Αθήνα, ο κ. Μπαμπούρας και η κ. Σταϊκούρα και ο δικηγόρος Βέροιας, Γιώργος Λιόλιος, πρώην συνήγορος της οικογένειας του βορειοηπειρώτη στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ.
 
Αναφορά στην δικαστική αυτή διαμάχη έκανε η κ. Αντωνοπούλου κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο ανηλίκων, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, καταθέτοντας την Τρίτη έκανε λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας» στη Βέροια σε ότι αφορά την εξεύρεση δικηγόρου υπεράσπισής της.... Στοιχεία για την ύπαρξη τέτοιου κλίματος, προς το παρόν δεν έγιναν γνωστά. Αντίθετα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας κράτησε μια μάλλον αμέτοχη στάση επί του θέματος.

Από την πλευρά του ο ενάγων δήλωσε ότι δεν πείστηκε από τη στάση και τις εξηγήσεις της κ, Αντωνοπούλου. Μάλιστα είπε ότι για την υπόθεσή του υπάρχει ένορκη κατάθεση της κ. Ιντσουαίντσε στην οποία, σύμφωνα με τον ενάγωντα, ο κ. Αντωνοπούλου είχε πεί στη μητέρα του Άλεξ ότι ο «δικηγόρος Λ.Μ.» είναι ο αρχηγός των παιδεραστών της Βέροιας!!!

 Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με παρατηρητές, αποτελεί «χτύπημα» στην υπόθεση, στην κατεύθυνση της ανατροπής του «σεναρίου της τρικλοποδιάς».

Η κ. Αντωνοπούλου ξεκίνησε την κατάθεσή της τη Δευτέρα και αναμένεται να την ολοκληρώσει την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής κατέθεσε τη βεβαιότητά της ότι τα παιδιά που κατηγορούνται δεν έχουν καμιά σχέση με την εξαφάνιση του Άλεξ. Μάλιστα άφησε σοβαρότατους υπαινιγμούς και διατύπωσε κρίσιμα ερωτήματα σε βάρος της μητέρας του 11χρονου από τη Γεωργία, Νατέλας Ιντσουαίντσε και του πατριού.
 
Η αξιοπιστία της κ. Αντωνούλου τίθεται πλέον υπό αίρεση. Υπενθυμίζεται ότι παράγοντας της υπόθεσης, από το καλοκαίρι του 2006 αμφισβήτησε όχι μόνο την επιστημονική της επάρκεια, αλλά και το αν και κατά πόσο διαθέτει τους τίτλους σπουδών που επικαλείται.

Η χθεσινή της κατάθεση, ως κατηγορούμενη στο δικαστήριο, στη Βέροια, προκάλεσε νέα ερωτηματικά για την αξιοπιστία των όσων διατείνεται στο βιβλίο της, τη στιγμή που αναιρεί πράγματα τα οποία προδήλως παρουσίασε.

Ταυτόχρονα την αντίδραση πρώην συνεργάτη της προκάλεσε τα όσα κατέθεσε τη Δευτέρα στο δικαστήριο.
Ο Γιώργος Τσουνής, πρώην αστυνομικός και πρώην συνεργάτης της κ. Αντωνοπούλου την διαψεύδει λέγοντας ότι συνάντηση με τη Νατέλα στην Χαλκίδα, μόνον εν αγνοία της τεχνικής συμβούλου δεν έγινε.

Ο κ. Τσουνής δηλώνει ότι την συνάντηση τη ζήτησε από τον ίδιο η κ. Ιντσουαίντσε. Ο ίδιος ενημέρωσε την κ. Αντωνοπούλου, η οποία, όπως δηλώνει, «οργίστηκε» αρχικά. Στη συνέχεια συμβουλεύτηκε δύο δημοσιογράφους, στην Αθήνα και συμφώνησε να γίνει αυτή η συνάντηση.
«Το κασετόφωνο για να ηχογραφήσω τη συνομιλία μου το έδωσε η κ. Αντωνοπούλου», λέει ο κ. Τσουνής. «Είναι ψέμα αυτό που λέει ότι δήθεν η συνάντηση με τη Νατέλα έγινε εν αγνοία της».

Αναφερόμενος στους λόγους της συνάντησης ο κ. Τσουνής εκφραζει την πεποίθηση ότι «Η Νατέλα επιδίωξε να συναντηθούμε για να με «ψαρέψει». Ήθελε να μάθει τι ξέρω και να με αποπροσανατολίσει....»

Για όλα αυτά τα οποία αφήνουν έντονη την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα «περίεργο» παιχνίδι, ο κ. Τσουνής εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όπως φαίνεται, όλα γίνονται για τα λεφτά»...

Συντάκτης: Δημήτρης Καρολίδης

Δημοσιεύτηκε στο Μακεδονικό Δίκτυο - Verianet.gr στις 27/11/2008

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ