Νάουσα: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2021 – «Θηλιά» τα παλιά χρέη – Απουσίασε ο «Κοινός τόπος» από τη συνεδρίαση – Καρανικόλας: «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά» (βίντεο)

 

Σε συνέχεια της διακοπείσας το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το Σάββατο η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 20121.

Από τη συνεδρίαση απουσίασε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Κοινός τόπος», χωρίς να διευκρινιστεί εάν αυτό ήταν επιλογή ή κατ’ ανάγκη συνέχεια της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία επέβαλε αργία 20 ημερών από τα καθήκοντα του στον επικεφαλής της και πρώην δήμαρχο Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη.


Πάντως ο «Κοινός τόπος» απέστειλε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, κείμενο ως «εναλλακτική πρόταση σχεδίου προϋπολογισμού».


Εισηγητικά στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας αναφέρθηκε στα προβλήματα ψήφισης του περσινού προϋπολογισμού και υπογράμμισε ότι θα κάνει δεκτή προς συζήτηση την πρόταση του «Κοινού τόπου» παρόλο που εστάλη 48 ώρες νωρίτερα και όχι στο απαιτούμενο εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται και απουσιαζόντων των μελών της παράταξης.


Ο κ. Καρανικόλας έκανε μια εξαιρετικά ρεαλιστική τοποθέτηση αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2021, λέγοντας ότι θα είναι μια δύσκολη οικονομικά, χρονιά.


Βασικός λόγος της οικονομικής στενότητας είναι τα χρέη των υπό εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ.


Όπως τόνισε, οι εκκαθαρίσεις αυτές θα τεθούν προς ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη σχετική πρόταση για τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αντώνης Καραγιαννίδης ως καθ’ ύλην αρμόδιος εισηγητής είπε μεταξύ άλλων ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και φτάνει στο ύψος των 29 εκατομμυρίων ευρώ.


Την ανάλυση των κωδικών και τα τεχνικά στοιχεία της σύνταξής του παρουσίασε ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Νίκας.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε απ’ ευθείας από το Verianet

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ