Σαν σε επίσκεψη στο βαφτιστήρι - Η «σοφία του λαού» και ο κύριος με το δωράκι

 

Ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο δήμαρχος Βέροιας. Ο οποίος αδικήθηκε σφόδρα καθώς το γεγονός πέρασε εντελώς απαρατήρητο…

Ποιο είναι το γεγονός; Όταν παραβρέθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο Βέροιας. Πάλι καλά…

Το Νοέμβριο του 2019, στην τότε επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ημαθία και συγκεκριμένα στο Μετόχι του Δήμου Βέροιας, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη Βέροια, ο δήμαρχος Βέροιας ήταν απών.

Ήταν τότε που ο δήμαρχος Νάουσας, ο Νικόλας Καρανικόλας έσπευσε σαν «καμικάζι» από την «Ηρωική πόλη», πρόλαβε τον Μητσοτάκη στην Αγ. Βαρβάρα, πριν καν φτάσει στο Μετόχι και σε λίγα λεπτά εξασφάλισε μια πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση για το χιονοδρομικό «3-5 πηγάδια»…

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Βοργιατζίδης γιατί ήταν απών, ο δήμαρχος Βέροιας απάντησε ότι ….δεν καλέστηκε…!!!!

Ένα χρόνο μετά, και διανύοντας τον 7ο χρόνο στο αξίωμα του δημάρχου (κάλλιο αργά παρά ποτέ) ο κ. Βοργιατζίδης μάλλον έμαθε ποιος είναι ο ρόλος του.

Μάλλον κατάλαβε – έστω και μετά από 7 χρόνια – ότι ο «πρώτος πολίτης» είναι ο εκπρόσωπος όλων των πολιτών και ότι στα όρια του Δήμου είναι ο οικοδεσπότης.

Κι όπως δεν σε καλούνε για να πας σπίτι σου, έτσι δεν περιμένεις να σου στείλουν πρόσκληση για να παραστείς κάπου. Πολύ περισσότερο στην επίσκεψη του πρωθυπουργού. Δεν περιμένεις πρόσκληση...Εσύ τον υποδέχεσαι... Εσύ είσαι ο οικοδεσπότης...

Επίσης, ο κόσμος εκλέγει τον εκάστοτε δήμαρχο, όχι για να έχει εξασφαλισμένο πρώτο τραπέζι στα γλέντια και στα φαγοπότια, αλλά για να διεκδικεί και να προσπαθεί καθημερινά και με κάθε δυνατή ευκαιρία, για το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Αυτά τα οποία είναι αυτονόητα και σε παιδιά του δημοτικού, ο δήμαρχος Βέροιας χρειάστηκε 7 χρόνια για να τα καταλάβει… Αλλά – είπαμε – κάλλιο αργά παρά ποτέ..

Έτσι την Τετάρτη εμφανίστηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας και μάλιστα όχι όπως να’ ναι… Πήρε και το δωράκι, στην καλαίσθητη σακουλίτσα,  από την οποία δεν έβγαλε καν την ετικέτα. Εκτός αν η ετικέτα ήταν μέρος των σχετικών ευχών..

Σωστός ο δήμαρχος, μέρες που είναι, μην πάει σε κοτζάμ πρωθυπουργό με άδεια χέρια.. Κάτι, όπως πάς μια επίσκεψη ας πούμε, θα πάρεις και το κατιτίς…

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο δήμαρχος Βέροιας  αγνοείται, σε ό,τι αφορά την εκεί παρουσία του.

Κατά την επίσκεψη δεν αντιληφθήκαμε κάτι και μετά δεν μάθαμε να έκανε ή να είπε τίποτα σχετικά…

Οι αγρότες, έστω και για δυο λεπτά «υπενθύμισαν» στον πρωθυπουργό ότι υπάρχουν και ότι τα προβλήματά τους παραμένουν άλυτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης «επέβαλε» στάση στον χώρο του προς ανέγερση νέου διοικητηρίου.

Ο δήμαρχος Βέροιας μάλλον δεν είχε τίποτα να πει… Εδώ που τα λέμε, για να πει κανείς πρέπει να έχεις και την απαραίτητη αντίληψη των πραγμάτων.

Ο δήμαρχος Βέροιας δεν έχει ζητήματα, δεν έχει θέματα, τα έχει όλα λυμένα. Φαίνεται άλλωστε από τον τρόπο που αντιδρά όχι στην κριτική – αυτή απαγορεύεται – αλλά και σε προτάσεις που γίνονται. Αντιδρά με ύφος «μπαμπούλα» σε σημείο που οδήγησε δημοτικό σύμβουλο, σε πρόσφατη συνεδρίαση να του πει: «Νταβατζή σε βάλαμε;»

Έχει τα δικά του ενδιαφέροντα ο δήμαρχος. Είναι άριστα ενημερωμένος για τα κουτσομπολιά της πόλης και για το τι λέει και ποιος και που τα λέει…

Έχει «σοβαρούς» συνομιλητές οι οποίοι συμφωνούν μαζί του ότι χρειάζεται και λίγη… λογοκρισία…

Μάλιστα έχει τόσο ενδελεχή αντίληψη στα ενδιαφέροντά του που μετράει μέχρι και τις τελείες.. Όταν δει πάνω από μία, τις θεωρεί προσβλητικό υπονοούμενο και υποβάλει μηνύσεις…

Τον κύριο αυτόν η τοπική κοινωνία στις τελευταίες εκλογές των «προικοδότησε» με το θριαμβευτικό 38%!!!

Έκτοτε αγνοούνται πολλοί εξ αυτών που προεκλογικά δίνανε μανιασμένο αγώνα «υπέρ του δημάρχου μας», όπως λέγανε με πάθος..

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ισχύει ότι σε εθνικό επίπεδο, να μπορούν να γίνονται εκλογές πριν το τέλος της θητείας.

Ό,τι και να γίνει, αυτός που εκλέγεται θα είναι στην «καρέκλα» - και καμιά φορά και στο κεφάλι μας – για 4 χρόνια…

Στις εκλογές του 2019 ο σοφός λαός απεφάνθη… Η σοφία του λαού μίλησε..

 Μάλλον για άλλη σοφία μιλάμε..   

Δ. Καρ.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ