Βέροια: Με "μαξιλαράκι" την "συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση" - Ψηφίστηκε ο ισολογισμός 2019

 

Το πολιτικό "σύμφωνο συμβίωσης" και συνδιοίκησης μεταξύ των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε για ακόμη μια φορά τον αερόσακο για την διοίκηση Βοργιατζίδη.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου είχε ως μοναδικό θέμα τον ισολογισμό χρήσης 2019.

Η εισήγηση έλαβε 23 θετικές ψήφους καθώς ψηφίστηκε από το σύνολο των μελών των δύο παρατάξεων.

Μπορεί κάποια μέλη της παράταξης της αντιπολίτευσης να έχουν "θεματάκια" με την αρχηγό τους, αλλά εκεί που "απαιτείται", σύσσωμη η "πρωτεύουσα πόλη" δείχνει θαυμαστή συνοχή και πειθαρχία.

Επί της διαδικασίας, η συνεδρίαση άρχισε "δι' ευχών" λόγω των ημερών και στη συνέχεια ακολούθησε το "γνωστό έργο".

Η διοίκηση οχυρωμένη πίσω από την "διπλή ζώνη άμυνας", παρουσίασε τον ισολογισμό, η Ορκωτός Λογίστρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Βέροιας  κ. Αλεξανδροπούλου έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν, αναγνωρίζοντας ως "λεκτικά", λάθη που εντοπίστηκαν και στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων επιτέλεσαν τον άχαρο ρόλο να τοποθετούνται απέναντι σε μια διαμορφωμένη και ουσιαστικά προειλημμένη απόφαση.

Η κριτική που ασκήθηκε από το σύνολο της "αντιπολιτευόμενης αντιπολίτευσης" απλά καταγράφηκε και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε.

Άλλωστε ο "νομοθέτης" φρόντισε να απαλλάξει τις διοικήσεις των Δήμων από την υποχρέωση του απολογισμού, αφήνοντας ανοιχτό και μετέωρο το ερώτημα για το κατά πόσο μπορεί να γίνεται συζήτηση επί ισολογισμού χωρίς να υπάρχουν τα δεδομένα του απολογισμού.

Η "συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση" δια της αρχηγού της και συνδιοικήτριας του Δήμου, κ. Μπατσαρά τοποθετήθηκε απολύτως εναρμονισμένη στον πνεύμα της απόλυτης σύμπλευσης και μίλησε για οράματα και έργα, αλλά χωρίς να μπει στον κόπο να τα παρουσιάσει αναλυτικά.

Για την ιστορία: Την εισήγηση ψήφισαν σε πλήρη στοίχιση άπαντα τα μέλη των παρατάξεων Βοργιατζίδη και Μπατσαρά.

Το καταψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ. Παυλίδη, Μαρκούλη και η ΛΑΣ (Μελιόπουλος - Τσανακτσίδης) ενώ τα συμμετέχοντα μέλη της παράταξης "Δικαίωμα για νέα Βέροια" έδωσαν λευκή ψήφο

 

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε απ' ευθείας από το Verianet:

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας - απ'ευθείας μετάδοση 28/12/2020

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ