Νάουσα: Με 16 κατά, 12 υπέρ και 2 «λευκά» το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά για τον «Αιολικό σταθμό» (βίντεο)

 

Με 16 ψήφους κατά, 12 υπέρ και 2 λευκές, το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας έδωσε αρνητική γνωμοδότηση «επί του Φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο "Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" της εταιρείας "ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ Α.Ε.»

Η συνεδρίαση, η οποία μεταδόθηκε απ’ ευθείας, άρχισε στις 6 το βράδυ της Δευτέρας κράτησε πέντε ώρες, παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή διαδικασία,  παρουσίασαν το φάκελο του έργου και απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν.

Στη συζήτηση που έγινε και σε αρκετά σημεία ανέβασε τους τόνους, αναπτύχθηκαν δυο τάσεις: Από τη μια πλευρά η προοπτική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως στοιχείο εξέλιξης και προόδου και από την άλλη η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την προσθήκη των γνωστών θέσεων της ΛΑΣ απέναντι στον «καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης».

Το εξαιρετικά σημαντικό πάντως είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμιά αποφασιστική δικαιοδοσία επί του θέματος, αφού ο νομοθέτης έδωσε μόνο γνωμοδοτικό δικαίωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια γνωμοδότηση που έχει μόνο ηθική αξία, καθώς, όπως τονίστηκε κιόλας, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν βρίσκεται μεταξύ των οργάνων που αποφασίζουν.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η εταιρία μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη του έργου, από τη στιγμή που έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις,

Στην περίπτωση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί εκ νέου να συζητήσει το θέμα, στην περίπτωση που εκφραστούν αντιδράσεις.

Στη συνεδρίαση, η 5ωρη διαδικασία ολοκληρώθηκε ονομαστική ψηφοφορία.

 Θετική ψήφο έδωσαν οι: Παρθενόπουλος, Ιωσηφίδου Δούμου, Τζουβάρας, Μπαλτατζίδου, Καραγιαννίδης, Αδαμίδης, Τριανταφύλλου, Τασιώνας, Βασιλιάδης, Βασιλειου, Θανασούλης,

«Όχι» ψήφισαν οι: Δουλδούρης, Βαλσαμίδης, Ζαχος, Λαζαρίδου, Φουντούλης, Κουτσογιάννης, Δάγκας, Μαλάκη, Σαμαράς, Λακηνάνος, Χατζηιωαννίδης, Παυλίδης,Τσέλιος, Τόσιος, Μυλωνάς, Βασιλειάδου

Λευκό ψήφισαν η κ.  Αραμπατζή και ο πρόεδρος του Σώματος, κ. Γιαννούλης


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας - απ'ευθείας μετάδοση 28/12/2020


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ