Απ’ το «Στορκ» στη «Νεράιδα» και από το «Ρομέο» στη «Θεσσαλονικιά» με «ιερά τέρατα» του ελληνικού τραγουδιού

 

Νυχτερινή Θεσσαλονίκη με όλο το βαρύ πυροβολικό σε πλήρη παράταξη.

Στις «Αναμνήσεις» του Ναζιρίδη ο άρχοντας Μανώλης Αγγελόπουλος και «15 ακόμη αστέρια ου λαϊκού πενταγράμμου» όπως λέει η διαφήμιση.

Προσέξτε και την ώρα έναρξης. «Στις 10 ακριβώς»!!!!

Ρεζερβέ σε τηλέφωνο χωρίς το πρόθεμα «031» που εφαρμόστηκε μετά και το «2310» που επακολούθησε. Όταν ήθελες να τηλεφωνήσεις εντός των ορίων του νομού απλά έπαιρνες το εξαψήφιο νούμερο.

Στο «Στορκ» ο τεράστιος Δημήτρης Μητροπάνος. Στα «δεύτερα» ονόματα πρώτο η Μαίρη Ανδρέου. Από τις μεγάλες φωνές της εποχής.

Στην κοσμοπολίτικη «Θεσσαλονικιά» ένα πρόγραμμα πιο «ρετρό» με τους αδερφούς Κατσάμπα πρώτο όνομα στη μαρκίζα.

Και πάμε στο «Ρομέο» με Ρένα Κουμιώτη (ποιος δεν τραγούδσε το «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες») και τον Τζων Τίκη, έναν τραγουδιστή που έγινε γνωστός από τα φεστιβάλ τραγουδιού και εκείνη την εποχή ήταν «πρώτο όνομα»

Την ίδια εποχή αρχίζει να λάμπει το αστέρι που λέγεται Πασχάλης Τερζής. Στη διαφήμιση δεν είναι στα πρώτα ονόματα, αλλά με ειδική αναφορά ως τραγουδιστής στη λαϊκή ώρα!!!

Και πάμε μοναδική «Νεράιδα»! Βίκυ Μοσχολιού και Μιχάλης Βιολαρης!!! Ενορχήστρωση Ν. Λαβράνος!!!

Κάθε περαιτέρω σχόλιο περιττό..

Είναι η εποχή που ο κόσμος πήγαινε να διασκεδάσει και όχι να κάνει …επίδειξη, ήταν η εποχή που ο κόσμος πήγαινε να ακούσει και όχι να …δει, ήταν μια άλλη εποχή που η νύχτα είχε μια άλλη «παιδεία», είχε άλλα χαρακτηριστικά…

Το αρχείο είναι του Στάθη Αναστασιάδης και γυρίζει πολλά χρόνια πίσω…


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ