Τω καιρώ εκείνω – 14 και 15 Ιανουαρίου 2007 – Η επίσκεψη του Γ.Α. Παπανδρέου σε Βέροια και Νάουσα (βιντεο)

 

Την Κυριακή και τη Δευτέρα 14 και 15 Ιανουαρίου 2007 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πρωθυπουργός, Γ.Α. Παπανδρέου επισκέπτεται αντίστοιχα τη Βέροια και τη Νάουσα.

Στην «Ηρωική πόλη» ο κ. Παπανδρέου γίνεται δεκτός στο δημαρχείο όπου γίνεται μια οργανωμένη συζήτηση. Κατατίθεται υπόμνημα  με τον κορμό των προβλημάτων και στη συνέχεια ο δήμαρχος της πόλης και οι εκπρόσωποι φορέων θέτουν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν. Ο κ. Παπανδρέου αναγνωρίζει το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή και υπόσχεται τη λήψη μέτρων.

Στη Βέροια η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου εξελίσσεται σε ένα φαιδρό πανηγυράκι.

Ο πρόεδρος του «Κινήματος» έχει κυριολεκτικά γαντζωμένη επάνω του την προσφάτως εκλεγείσα δήμαρχο η οποία διαγκωνίζεται σε χρόνο και προβολή τον επισκέπτη και η επίσκεψη ολοκληρώνεται με μια συνάντηση «πολιτικό φιάσκο»

Μετά την πρώτη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Αιγές» με τοπικούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας και αμέσως μετά καλείται να κάνει δηλώσεις, πριν ακόμη μιλήσει με τους τοπικούς φορείς!!! Μάλιστα μετά τον κ. Παπανδρέου, επιμένει να κάνει δηλώσεις και η δήμαρχος!!!

Ακολουθεί μια «διαδικασία» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, επί της σκηνής κάθονται ο κ. Παπανδρέου και η δήμαρχος Βέροιας. Από το κοινό ζητάει όποιος θέλει το λόγο και θέτει ότι νομίζει σημαντικό, ακόμη και προσωπικά ζητήματα!!!

Ο κ. Παπανδρέου κρατάει μόνος του σημειώσεις για να επιχειρήσει στη συνέχεια να δώσει απαντήσεις!!!

Η χαοτική κατάσταση κατά την οποία η δήμαρχος εκφωνεί και ή ίδια ομιλία, ολοκληρώνεται με μια εξαιρετικά άβολη για πρόεδρο κόμματος, μυστική συνάντηση άγνωστης έμπνευσης.

Ο κ. Παπανδρέου «φυγαδεύεται» σχεδόν σε γραφείο του κτηρίου διοίκησης για να συναντηθεί με την κ. Ιντσουαίντσε, ενώ την ίδια ώρα διαχέεται μια έντονη φημολογία που θέλει την κ. Ιντσουίνστε υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ!!!!

Κάτι που την αναγκάζει την επομένη να διανείμει δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες…

 

Κείμενο – αρχείο: Δ. Καρολίδης

 

ΥΓ. Το οπτικό υλικό από την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Νάουσα είναι του Απόστολου Γκαντίρη που δυστυχώς έφυγε νωρίς. Για τεχνικούς λόγους το βίντεο καταγράφηκε χωρίς ήχο.

 

Ο Γ.Α. Παπανδρέου στη Βέροια και τη Νάουσα 14-15/1/2007

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ