Βέροια - Άλσος και παρόχθια περιοχή Αλιάκμονα: Ιστορίες για γέλια και για κλάματα

 

Το Άλσος στην περιοχή Αλιάκμονα και η παρόχθια περιοχή είναι γεμάτα με ιστορίες για γέλια και για κλάματα, με πρωταγωνιστές, την τελευταία 12ετία τουλάχιστον, τους γνωστούς «εγκεφάλους».

Εσχάτως ο δήμαρχος Βέροιας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει η έκταση. Δεν αποτελεί έκπληξη αφού το να γνωρίζει κανείς κάτι είναι συνάρτηση του πόσο μπορεί να αντιλαμβάνεται…

Το πανέμορφο άλσος αν ήταν «άνθρωπος» θα σηκωνόταν και θα έφευγε από εκεί, μετά τα όσα είδε και τα όσα πέρασε….  

Πριν αρκετά χρόνια μέσα στο χώρο λειτουργούσε καντίνα και ήταν τόπος περιπάτου, αναψυχής και σχολικών εκδρομών κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο ιδιοκτήτης της καντίνας (έχει αποβιώσει) λειτουργούσε κατόπιν αδείας της τότε κοινότητας Αγ. Βαρβάρας. Ποιο ήταν το πλαίσιο της συμφωνίας το γνωρίζουν οι τότε αρμόδιοι…

Για άγνωστους λόγους η συμφωνία χάλασε και ο επιχειρηματίας έφυγε…

Οι μεγάλες περιπέτειες άρχισαν από το 2007 και μετά, όταν πλέον τη διοίκηση του δήμου Βέροιας αναλαμβάνει η «επικίνδυνη οπερέτα» της παρέας της  κ. Ουσουλτζόγλου.

Ήταν τότε που διοργανώθηκαν τα περίφημα «river party». Ένα πραγματικό πάρτι «χορηγιών» με απίστευτες «φούρλες».

Η «αρμόδια» αντιδημαρχία πρωτοστάτησε στη διοργάνωση και μάλιστα έγιναν μέχρι και οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης της περίφραξης σε κάποια σημεία, μιας που η είσοδος στο χώρο ήταν με εισιτήριο.

Τις μέρες του "ρίβερ πάρτι" υπήρξαν και επεισόδια με τη φύλαξη του χώρου, καθώς η εταιρία σεκιούριτι στην οποία ανατέθηκε η ευθύνη, απαγόρευε τη διέλευση  και προς το στρατόπεδο που είναι σήμερα κέντρο φιλοξενίας και στη γύρω περιοχή!!!

Το «ρίβερ πάρτι» έγινε δυο χρονιές και την τρίτη μια νεροποντή τα πήρε όλα σβάρνα μαζί με τις «δημιουργικές αμερικανιές»…

Όλο αυτό το διάστημα ο δήμος Βέροιας λειτουργούσε σαν νοικοκύρης στο χώρο, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε δικαιοδοσία στη συγκεκριμένη έκταση. 

Κατά συνέπεια ή λειτουργούσε τότε αυθαίρετα ή όντως είχε όλα τα δικαιώματα, κάτι το οποίο 12 χρόνια αργότερα ο δήμαρχος Βέροιας δεν το γνωρίζει!!!

Στην παρόχθια περιοχή οι απίστευτες «εμπνεύσεις» της απίθανης παρέας κατόρθωσαν να εκθέσουν πανελληνίως τη Βέροια.

Ήταν τότε στα 2008, το περίφημο «Έτος Αθλητισμού». Άλλο ένα πάρτι «χορηγιών» και  ημετέρων.

Μεταξύ άλλων οι «εγκέφαλοι» είχαν την έμπνευση να διοργανώσουν αγώνες κάνοε-καγιάκ (!!!) σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο.

Λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας, φέρανε συνεργείο από τη Βουλγαρία για να τοποθετήσει τις σημαδούρες μέσα στο νερό. 

Στη συνέχεια ρίξανε «σύντριμμα», δολοφονικό για το περιβάλλον και εντελώς ακατάλληλο για την περίπτωση, για να διαμορφώσουν έναν ανύπαρκτο χώρο ο οποίος ήταν ταυτόχρονα χώρος θεατών, επισήμων, απονομών, οχημάτων και τρέιλορ!!! 

Δυνατότητα αναστροφής δεν υπήρχε, ο δρόμος μέχρι εκεί είναι ένας στενός χαλικόδρομος και όπως είναι φυσικό, έγινε «το έλα να δεις»…!!!

Σύλλογοι με παράδοση στο χώρο, διαβάζοντας την αγγελία, πίστεψαν ότι  θα πρόκειται για κάποια σοβαρή διοργάνωση. Έσπευσαν μέχρι από Αθήνα και έφυγαν βρίζοντας!!!

Την άλλη μέρα στάλθηκε δελτίο τύπου με ύμνους για τη διοργάνωση και αυτή η προπαγάνδα πέρασε στην κοινή γνώμη!!!

Υπενθυμίζεται ότι για τη διοργάνωση της χρονιάς το επικοινωνιακό μέρος ανατέθηκε απ’ ευθείας με αμοιβή 10.000 ευρώ!!!

Το «παρεάκι» από τότε φρόντιζε να στήνει τον επικοινωνιακό του μηχανισμό και την προστασία των «ημετέρων»…

Λίγο αργότερα, σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τις γνωστές «του μεσονυκτίου», ένα εισηγητικό ανακατεμένο με τα «τρέχοντα θέματα», επιχείρησε να παραδώσει την παρόχθια περιοχή σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση!!!

Ήδη στο χώρο είχαν εγκατασταθεί σπιτάκια (γνωστά από άλλη «πονεμένη» ιστορία) τα οποία όμως ο δήμος δεν τα έβλεπε!!!

Η εισήγηση δεν πέρασε, καθώς, όπως αποδείχθηκε, το σχετικό αίτημα δεν το υπέγραφε κανένα φυσικό πρόσωπο!!! Παρ’ όλα αυτά η δήμαρχος εισηγήθηκε την παραχώρηση της έκτασης!!!

Και φτάνουμε στην περίπτωση των «καντινίστας», όπως έμεινε σκωπτικά η απίστευτη ιστορία.

Επρόκειτο για μια καντίνα που λειτουργούσε στο φράγμα, δίπλα στο δρόμο. Ιδιοκτήτης της ήταν συγγενής εξ αγχιστείας, αντιδημάρχου. 

Από την άδεια χρήσης του χώρου προέκυπτε ότι η συγκεκριμένη τουλάχιστον έκταση ανήκε στο Υπουργείο Γεωργίας!!!!

Ο ιδιοκτήτης φρόντιζε και το Άλσος και τις τουαλέτες που υπάρχουν εκεί.

Ξαφνικά προέκυψε ζήτημα με την καντίνα την οποία δημοτικός σύμβουλος από το στενό περιβάλλον της δημάρχου, την αποκάλεσε «υγειονομική βόμβα»!!!

Ακολούθησε μια απίστευτη εξέλιξη, αφού διατάχθηκε ΕΔΕ για το ενδεχόμενο ευθυνών υπαλλήλων και αιρετών. Το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκε στην …εισαγγελία και έτσι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 12 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και όλο το τοπικό συμβούλιο Αγ. Βαρβάρας!!!

Η δήμαρχος που διαβίβασε την ΕΔΕ στην εισαγγελία, προσφέρθηκε να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης!!!!

Η καντίνα έφυγε από εκεί, η υπηρεσία ελέγχου των υδάτων που υπήρχε δίπλα, έπαψε να λειτουργεί και το μέρος ερήμωσε. 

Φτάνοντας στο σωτήριον έτος 2021 προέκυψε και πάλι ζήτημα άλσους…

Με τον δήμαρχο να δηλώνει ότι «δεν γνωρίζει».

Ο κόσμος κάτω από την απίστευτη προπαγάνδα που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια δεν γνωρίζει τίποτα από τα πριν.

Συμβαίνουν εν Βεροία…

 

Δ. Καρολίδης

ΥΓ: Το φωτογραφικό υλικό είναι από τις μέρες εκείνες

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ