Βέροια 2011 – 2021: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

 

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην επικαιρότητα πριν 10 χρόνια το μόνο στο οποίο θα δει διαφορά με το σήμερα, είναι στα πρόσωπα.

Εξαγγελίες για «σπουδαία έργα», πακτωλός εκατομμυρίων και μια εικόνα απίστευτου μελλοντικού ευδαιμονισμού και αυταρέσκειας…

Έχει μείνει στην ιστορία, επί δημαρχίας της "τέως", ο πηχυαίος τίτλος «Έρχονται μελέτες!!!!!!!» που προβλήθηκε τόσο έντονα, πιο έντονα ακόμη κι από το «Τέλειωσε ο πόλεμος»!

Το τι επακολούθησε είναι γνωστό για όσους έχουν μνήμη κάπως καλύτερη από χρυσόψαρο και κυρίως, είναι γνωστό για όσους θέλουν να θυμούνται…

Δέκα χρόνια μετά, αρχές Γενάρη, το ίδιο σκηνικό θριαμβολογίας και αυταρέσκειας μέχρι τα όρια της αστειότητας…

«Έργα» τα οποία σε άλλες εποχές θα αποτελούσαν αντικείμενο «τρέχουσας καθημερινότητας», παρουσιάζονται αθροιστικά σαν κοσμογονία!!!

Οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά και νεόκοποι κλώνοι, σε ένα προκλητικό μεν, αλλά «επωφελές» για τους ίδιους, δούναι-λαβείν με το τοπικό «πριγκιπάτο», σε ρόλο επικοινωνιακού αρλεκίνου, «παραγοντίσκου» που νταλαβερίζεται με την «εξουσία» και προστατευόμενο μέλος ενός συστήματος βολεμένων.

Σε έναν φτηνό διαγκωνισμό για το ποιος θα γίνει πιο αρεστός, απολαμβάνοντας την εύνοια…

Η άλλη πλευρά; Δεν υπάρχει άλλη πλευρά…

Αυτοί που υποτίθεται έχουν θεσμικό ρόλο να μιλήσουν, έχουν μια εντελώς αφελή ροπή να πέφτουν σε παγίδες ή να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Έτσι κι αλλιώς για τις όποιος εξελίξεις αποφασίζει το τοπικό «σανχεντρίν». Και τα σημαντικά θέματα αποτελούν αντικειμενικό περισπούδαστου διαλογισμού της «λέσχης των Illuminati», των «πεφωτισμένων» που σε όλες τις εποχές και καταστάσεις πάντα βρίσκουν στασίδι στο εκάστοτε «ιερατείο».

Ο απλός κόσμος τον οποίο οι καταστάσεις τον κάνανε «κοσμάκη», είναι αδύνατο να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα. Άλλοι   αδιαφορούν, άλλοι ρίχνουν μια μούντζα γενικώς και κάποιοι παρουσιάζουν έλλειψη ικανότητας να αντιληφθούν ακόμη και τα αυτονόητα.

Στο ίδιο έργο θεατές…
 
Δ. Καρολίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ