Εν Βεροία – 24 Ιανουαρίου 2009: Η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου (βίντεο)

 

Στις 24 Ιανουαρίου 2009 επισκέπτεται τη Βέροια ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής της Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος το Νοέμβριο του 2007 διεκδίκησε, χωρίς επιτυχία, για δεύτερη φορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τον Ιανουάριο του 2009 στην κυβέρνηση της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση ανασύνταξης και ετοιμότητας για να επανέλθει στην εξουσία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φτάνει στη Βέροιας νωρίς το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου και τον υποδέχονται στελέχη του Κινήματος και πολύς κόσμος.

Πριν την ομιλία που πραγματοποιεί αργότερα στην αίθουσα του ξενοδοχείου  «Αιγές», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαιρετικά ήρεμος και ευδιάθετος, δίνει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Μεταξύ των ερωτήσεων τίθεται και το θέμα της περίφημης «Θέσης 12» που αφορά τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Για το ζήτημα αυτό η θέση του Ευάγγελου Βενιζελου είναι συγκεκριμένη, κάθετα αντίθετη και στη σχετική ερώτηση σχεδόν δυσφορεί για ένα θέμα που θεωρεί ότι έχει απαντηθεί και δεν υπάρχει λόγος να συζητείται…

Στην απάντηση του κ. Βενιζέλου με το ζόρι κρατιούνται κάποιοι για να μην ξεσπάσουν σε γέλια, δεδομένου ότι παριστάμενοι στο πανελ δίπλα στον κ. Βενιζέλο, όχι μόνο είναι αναφανδόν υπέρ της χωροθέτησης, αλλά έχουν αναπτύξει και ιδιαίτερα έντονη δράση στην κατεύθυνση αυτή.

Παρόντος πάντως του κ. Βενιζέλου, επικρατεί σιωπή ιχθύος..

Ακόμη μια φορά το παρασκήνιο κρατάει στάση τακτικής….

Μετά τη συνέντευξη τύπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνει ομιλία στην κατάμεση αίθουσα

Πριν την έναρξη της ομιλίας με πρωτοβουλία τοπικών παραγόντων, απονέμεται τιμητική διάκριση για την προσφορά του ως πολίτης της Βέροιας, στον Παναγιώτη Καπετανάκη.

 

2009 01 24 Επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βέροια

 

Αρχείο – κείμενο: Δημήτρης Καρολίδης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ