Πολωνία: Έστησαν γλέντια στα χιονοδρομικά για τη χαλάρωση των μέτρων

 

Με χορό, ποτό και αψιμαχίες, γιόρτασαν τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών για τον κορονοϊό στην Πολωνία. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί Πολωνοί και τουρίστες –πολλοί εξ αυτών χωρίς μάσκα– άρχισαν να συρρέουν στο χιονοδρομικό θέρετρο του Ζακοπάνιε.

Από την Παρασκευή οι πίστες του σκι επαναλειτουργούν δοκιμαστικά για δύο εβδομάδες στην Πολωνία. Κινηματογράφοι, θέατρα και ξενοδοχεία ξανάνοιξαν επίσης, αλλά λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Η Αγκατα Μανίσιακ δήλωσε ενθουσιασμένη που επέστρεψε στις χιονισμένες πλαγιές ενός άλλου χιονοδρομικού κέντρου, του Σιρκ. «Είναι υπέροχο, οι συνθήκες είναι θαυμάσιες. Υπάρχει φυσικό χιόνι και θα ήταν κρίμα να μην επωφεληθούμε», είπε.

Πολλοί απ’ όσους είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Ζακοπάνιε γιόρταζαν επίσης τη δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Πολωνός Αντρέι Στέκαλα σε αγώνα άλματος με σκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Δείτε φωτογραφίες: 

«Συγκρούσεις, καυγάδες, διαφωνίες, καταστροφές σε καταστήματα… ένα καμένο αυτοκίνητο», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρομάν Βίτσορεκ μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN 24. «Θυμάμαι και άλλες τέτοιες καταστάσεις… αλλά όχι τόσο βίαιες», πρόσθεσε.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί θα επανέλθουν αν αυξηθούν τα κρούσματα της Covid-19 επειδή οι πολίτες δεν θα τηρούν τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις.

Τα εστιατόρια λειτουργούν προς το παρόν μόνο με παράδοση κατ’ οίκον και η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική.

Μολονότι οι αρχές καταδίκασαν τις ταραχές, η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των χιονοδρομικών κέντρων έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. «Η λειτουργία των μεγάλων χιονοδρομικών από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου (…) θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε μέχρι τον επόμενο χειμώνα», είπε ένας εκπρόσωπος του Szczyrk Mountain Resort στο κανάλι TVN 24.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

 


www.newsit.gr

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ