Εν Βεροία – 15 Φεβρουαρίου 2006: Ομιλία του Χρήστου Σκουμπόπουλου στο «Σταρ»

 

Στις 15 Φεβρουαρίου 2006 ο τότε δήμαρχος Βέροιας, Χρήστος Σκουμπόπουλος απευθύνει ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Σταρ».

Το ενδιαφέρον της πολιτικής εκδήλωσης επικεντρώνεται στις πρώτες σειρές των θέσεων από όπου απουσιάζουν οι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες και στελέχη της Ν. Δημοκρατίας, του κόμματος που στήριξε την υποψηφιότητα και εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου.

Απουσιάζουν οι βουλευτές με τον Μιχάλη Χαλκίδη ήδη να έχει εκφραστεί δημόσια, ο Νομάρχης, Γιάννης Σπάρτσης  και άλλοι.

Παρόντες εκ μέρους της Νομαρχίας είναι οι αείμνηστοι, αντινομάρχες τότε, Ορέστης Σιδηρόπουλος και Γιώργος Κουτσαντάς και ο Κώστας  Καραπαναγιωτίδης ο οποίος μόις είχε κάνει μια πρώτη δήλωση ενδιαφέροντος για τις επερχόμενες εκλογές.

Τις διαταραγμένες σχέσεις με τον τότε Νομάρχη, Γιάννη Σπάρτση και τον ισχυρό πολιτικό άνδρα της Ημαθίας, Μιχάλη Χαλκίδη επιχειρεί να προσεγγίσει η «άλλη πλευρά»…

Έχει μεσολαβήσει το καυτό δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2005, με την αναίτια κρίση σχετικά με τις αυθαίρετα κατεχόμενες εκτάσεις Τριποτάμου που πυροδότησαν ένα εκρηκτικό κλίμα.

Ο Χρήστος Σκουμπόπουλος παρά τα αβίαστα λάθη και την ανοιχτή ρήξη με πολιτικούς παράγοντες της «γαλάζιας παράταξης», δείχνει να «πατάει γερά».

Μέχρι τον Μάιο του 2006 ακόμη και οι «άσπονδοι» θεωρούν ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά της πρώτης από τη δεύτερη δημοτική παράταξη.

Μέσα σε ένα τετράμηνο, το τρομερό καλοκαίρι του 2006 και ένα μήνα πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, το κλίμα ανατρέπεται εντελώς.

Η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ουσουλτζόγλου εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό όλες τις κοινωνικές και πολιτικές συγκυρίες και κερδίζει τις εκλογές, μετατρέποντας την τετραετία Σκουμπόπουλου σε μια παρένθεση στην κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στα δημοτικά πράγματα.

 

Αρχείο – Κείμενο: Δημήτρης Καρολίδης 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ