Σαν σήμερα: 17 Φεβρουαρίου 2012: Υπογράφεται μεταξύ των δημάρχων Θεσσαλονίκης και Βέροιας, Μπουτάρη και Ουσουλτζόγλου το άγνωστο μέχρι σήμερα "μνημόνιο Πολιτιστικής και Τουριστικής Συνεργασίας"

 

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 στο γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, υπογράφεται "μνημόνιο Πολιτιστικής και Τουριστικής Συνεργασίας" μεταξύ των Δήμων Θεσσαλονίκης και Βέροιας.

 Το "μνημόνιο" υπογράφουν ο  - γνωστών απόψεων - κ. Μπουτάρης και η τότε Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια  Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.
Την υπογραφή αυτού του μνημονίου γίνεται γνωστό από τα ΜΜΕ της Θεσαλονικής.

 Η δήμαρχος Βέροιας προβαίνει στην υπογραφή του μνημονίου χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως και μετά την υπογραφή, αρνείται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το περιεχόμενό του!!!

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις που τίθενται τόσο από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από τα εναπομείναντα μη "συστημικά" ΜΜΕ, ο τέως δήμαρχος Βέροιας "κωφεύει" επιδεικτικά και απαξιώνει να δώσει απάντηση.

Μέχρι και σήμερα αυτό το περίφημο "μνημόνιο Πολιτιστικής και Τουριστικής Συνεργασίας" μεταξύ των Δήμων Θεσσαλονίκης και Βέροιας παραμένει άγνωστο.

Το ερώτημα επανήλθε όταν ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βοργιατζίδης.

Ως "πολιτικός κλώνος" της τέως Δημάρχου και αυτός ακολούθησε την ίδια τακτική. Ουδέποτε ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και την κοινή γνώμη για αυτό το "μνημόνιο" το οποίο λογικά βρίσκεται στα αρχεία του Δήμου Βέροιας.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο υπογράφεται την ίδια περίοδο που ο κ. Μπουτάρης δηλώνει ότι τον ενοχλεί το σύνθημα "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" και ακόμη, παρουσιάζοντας το όραμά του για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο οραματίζεται θα φέρει 300.000 Τούρκους για να προσκυνήσουν στο σπίτι του Κεμάλ!!!

Πριν από την υπογραφή του «άγνωστου» μνημονίου, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η τέως δήμαρχος Βέροιας, διοργάνωσε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας διήμερο Τουρκικού κινηματογράφου.

Το διήμερο παρακολούθησαν μετακινούμενοι από άλλες πόλεις, "φοιτητές" από κάποια Φοιτητική οργάνωση λειτουργούσα υπό την προστασία του Τουρκικού προξενείου.

Κατά το διήμερο αυτό επισκέπτεται την πόλη της Βέροιας και ο Τούρκος πρόξενος, τον οποίο - σύμφωνα με δημοσιεύματα - η τότε δήμαρχος Βέροιας τον υποδέχεται "σαν οικοδεσπότη"!!!

Μάλιστα άλλο δημοσίευμα αναφέρει - με προφανή θαυμασμό - ότι στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Βέροιας, η δήμαρχος Βέροιας και ο Τούρκος πρόξενος συνομίλησαν σε άπταιστη τουρκική γλώσσα!!! Επίσης η ίδια η τέως δήμαρχος αναλαμβάνει να ξεναγήσει τον Τούρκο πρόξενο στα "Οθωμανικά μνημεία της πόλης"!!!!

Όλα αυτά περνάνε κυριολεκτικά "στα ψιλά" των τοπικών ΜΜΕ εν μέσω χαριτολογημάτων τα οποία παρουσιάζουν όλα αυτά τα απίστευτα  σαν «χαριτωμενιές»  της δημάρχου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ